Októbertől másfél éven át 266 ingyenes programot tartalmazó sorozatot indít a pécsi kulturális negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Zsolnay Kert címmel hamarosan induló ingyenes programsorozat keretében a közösségépítésben és a tartalmas kikapcsolódásban szeretne aktív szerepet vállalni a ZSÖK - írták.    

A rendezvények célja, hogy új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül minden korosztályt és eltérő élethelyzetű pécsi polgárt megszólítsanak, valamint új közösségekbe vezessék őket. A 10 millió forintos, területi operatív programból megvalósuló Zsolnay Kert programjain változatos témákról, egyebek mellett zenehallgatásról, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, a babáknak szóló zenéről, természetről tartanak ismeretterjesztő előadásokat.   

Emellett kreatív foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalabb érdeklődők, akik különböző készségfejlesztő játékokkal, társasjátékokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak.    

A húsvéti időszakban több foglalkozás és program várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket: tartanak kézimunka, gyöngyfűző, origami és kerámia szakkört, de lesz hímestojás-díszítő és digitalizáló klub is. Vincze Balázst, a ZsÖK ügyvezetőjét idézve a kommünikében kitértek rá: a programokkal a "klubéletet szeretnék feleleveníteni és újra divatba hozni Pécsen".    

A Zsolnay Kert rendezvénysorozatról bővebb tájékoztatás olvasható a program internetes oldalán, a zsolnaynegyed.hu/zsolnaykert oldalon.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 091 584 megtekintés

Videó: 48 320 262 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923533

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh