Ötven diákot, kilenc dolgozót és három pedagógust kellett kiterelni a sportközpontból, négy fiatalt kórházba kellett szállítani.

Hatalmas felfordulás volt csütörtökön reggel nyolc, fél kilenc körül a komlói Sportközpontnál. Az utakat lezárták, tűzoltó- és rendőrautók lepték el az épület környékét. Már levegőben terjedő maró, csípős szagból is sejteni lehetett, hogy valamilyen kémia vegyszer, gáz került a levegőbe, ezért küldenek el mindenkit az intézménytől.

Ötven diák, kilenc dolgozó és három pedagógus volt a komlói Sportközpont épületében, amikor gázszivárgást jelentett a gondnok.

Az eset kapcsán négy középiskolás fiatalt kórházba kellett szállítani. A Dunántúli Napló információi szerint a kórházba szállított gyerekek a Nagy László Gimnázium tanulói, testnevelés órájuk volt az épületben, s már az öltözőben tartózkodtak amikor a gáz elszabadult. Valószínűleg nem jutott el hozzájuk a riasztás időben. A tanulók visszamentek a gimibe, és itt lettek rosszul.

A tanulókat a pécsi gyermekklinikára szállították, állapotukról még nem tudtak bővebb tájékoztatást adni. Nagy Ildikó, az intézmény vezetője a Dunántúli Naplónak elmondta, a héten hozták a fertőtlenítőszereket, és véletlenül egy hypos flakon a sósavak közé került. Ma reggel a fertőtlenítésre készülve összeöntötték a kettőt, amiből azonnal klórgáz képződött.

Amint az illetékes ezt észrevetette, mindenkit értesített, a gyerekeket pedig rögtön kivitték az uszodából, ahol éppen úszásoktatáson vettek részt.

Forrás: bama.hu

Frissítés:

Hat lány tartózkodott az öltözőben, egyikőjük nyilatkozott:

„Az öltözőben voltunk még és a tűzoltók, csodálkoztak, hogy még itt vagyunk, és mondták, hogy gyorsan menjünk ki. Próbáltunk kimenni és közben folyt a könnyünk, miután kiértünk láttuk, hogy mindenki kint van, pánikba estünk, hogy mi lesz! De felmentünk a suliba, majd egyre rosszabbul lettünk, hívták a mentőt és bevittek a kórházba. Ma még bent kell maradnunk megfigyelésre. Nem hallottunk vészjelzést. Senki nem is keresett minket. Se dolgozók, se tanárok, senki nem szólt!”- Mondta el az egyik sérült. A diáklányokat valószínűleg holnap engedik ki a kórházból.

Az ÁNTSZ helyi illetékességi szerve már vizsgálja az eset körülményeit, tudtuk meg dr. Kassay Veronikától, a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetőjétől. Ha ugyanis vegyi anyagokkal kapcsolatos mérgezés történik, az érintett intézményt bejelentési kötelezettség terheli. A közfürdők esetében is a helyszínen vizsgálják az okokat a Szervezet szakemberei, akik megállapítják, történt-e mulasztás a vegyi anyagok tárolásánál, megszegtek-e valamilyen szabályt az uszoda dolgozói. A mulasztásért pénzbírság is kiszabható.

Információink szerint a mai edzések sem maradnak el, viszont az uszoda rész még zárva tart.

Frissítés2:

Nem sokkal később az illetékes szervek úgy döntöttek, hogy ma mégsem nyithat ki a sportcsarnok rész sem. A Tolna megyei Katasztrófavédelmi mobil labor munkatársától megtudtuk, hogy ilyen esetben egy ADR vizsgálatot is el kell végezni, maga a beavatkozás fél kettő óra magasságában véget ért. A fent említett vizsgálatot egy jegyzőkönyv zárja le, ez tartalmazza többek közt az üzemeltető aláírását is, és a létesítmény alkalmas-e a vendégfogadásra.

Elmondták még, hogy reggel nyolc óra harminc perckor kapták a riasztást és Szekszárdról vonultak ki.

Fél hatos híreink szerint holnap reggel nyolc órakor nyithat teljes kapacitásban a sportközpont.

Az érintetteknek jobbulást kívánunk!

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 702 844 megtekintés

Videó: 48 915 597 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025064

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh