Tavaszi hírcsokor a komlói szektorlabda sikerekről.

NB I.: A szezon elején sok-sok év szünet után újra Komáromban rendezték meg az NB I. 1. fordulóját.

A teljesen új pályák kissé nyersek voltak, ami minden csapatnak nehézséget okozott. Szoros csatákban a dobogóra esélyes csapatok is sok pontot vesztettek, a legkevesebbet a DÖKE Komló hibázott, így a játéknap végén 1 pont előnnyel élre álltak Fülöpék.

A május közepi 2. forduló Szombathely közelébe szólította az élvonal mezőnyét. Ezen a versenyen ellentétben a komáromival, a kezdőcsapatunkból Trecskó hiányzott, Major István és Takács Lajos jól pótolták őt. Kiemelkedőt alkottak ebben a körben éljátékosaink, Pákai, Fülöp és Szendrey is egyaránt a megszerezhető pontok 77%-át szerezték meg. Végül 7 győzelmet szereztek a komlói gombozók, ezzel 8 pontosra növelték előnyüket a tabellán, mivel riválisaink bőkezűen hullajtották a pontokat.

Az NB I. élmezőnyének állása a 2. forduló után:

1. DÖKE Komló    38 pont
2. Józsefváros     30 pont
3. Vasi GE           29 pont

NB II.: Kihozta a maximumot NB II-es csapatunk a fővárosban megrendezett 1. fordulóból.

Mindössze az első két helyen álló Marosvásárhely és a Kecskemét II. csapatától kaptak ki a komlóiak, a többi 7 meccset megnyerték Trischlerék. A cél nem más, mint sorozatban 3. alkalommal bronzérmet szerezni a másodosztályban, mivel egyelőre a feljutáshoz klubunk játékoskerete szűkösnek mondható.   

Az NB II. élmezőnyének állása:

1. Kecskemét II.       25 pont
2. Marosvásárhely    25 pont
3. DÖKE Komló II.     21 pont

A szombathelyi forduló utáni Oregon Kupa egyéni versenyen nem értek el dobogós helyezéseket, de a többi versenyre jutott komlói siker. A tavasz folyamán egyértelműen Pákai György az, aki egyéni versenyeken kiemelkedően teljesít: megnyerte a februári és áprilisi romániai OB-t, és két ezüstérmet is szerzett. Egyéni versenyek következnek a nyáron, majd szeptemberben Szegeden folytatódik az NB I-es csapatbajnokság.

Forrás: DÖKE

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 745 megtekintés

Videó: 47 968 865 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887587

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh