A POLYTEC Csoport igazgatósága a munkavállalók egészségének védelmében, és a gazdasági károk mérséklése érdekében úgy döntött, az európai autógyárakkal egy időben, a gyáraiban ideiglenesen beszünteti a termelést. A vállalat azonban egyetlen munkavállalójától sem válik meg.

A részleges leállást az európai és magyarországi koronavírus helyzet, valamint az európai autógyárak többségének bezárása indokolja. A nemzetközi autógyárakkal összhangban, a POLYTEC Komló Kft. átütemezi a megrendelések szállítását. A napokban még folytatják a vevőik halaszthatatlan igényeinek kielégítését, majd fokozatosan leállnak a termeléssel.

A kormányzati intézkedések és szabályozások alapján a vállalat már eddig is megtette a szükséges óvintézkedéseket – védőeszközök és kézfertőtlenítők biztosításával, fokozottan ügyelve a tisztaságra – hogy a munkatársak között megakadályozza a vírus lehetséges terjedését.

„A POLYTEC Komló Kft. számára a munkatársak egészsége és biztonsága kiemelt fontosságú, ezért ebben az időszakban mindent megteszünk egészségük védelmének érdekében.” – hangsúlyozta Plesz István, a POLYTEC Komló Kft. ügyvezetője.

Az adminisztratív területen dolgozó munkatársaknak a vállalat már hetekkel ezelőtt lehetőséget biztosított az otthoni munkavégzésre, ehhez a cégcsoport minden technikai feltételt megteremtett. A leállást követően az első héten fizetett szabadságot vehetnek igénybe a munkatársak, majd az azt követő időszakra állásidőt fizet a vállalat.

Az ideiglenes leállás várhatóan április 14-ig tart, minden munkavállalójukat visszavárják, a nemzetközi és hazai helyzet függvényében azonban további intézkedéseket hozhatnak az alkalmazottak védelme érdekében.
POLYTEC Komló Kft.

Az 1986-ban az ausztriai Hörschingben alapított POLYTEC Group a kiváló minőségű műanyagipari megoldások vezető fejlesztője és gyártója. A cégcsoport jelenleg 4300 alkalmazottat foglalkoztat négy kontinensen, összesen 29 helyen működő telephelyein. 

A csoport know-how-ja több mint harminc éves tapasztalaton alapul, mely magában foglalja a műanyag fröccsöntést, speciális műanyag, poliuretán, valamint szálerősített műanyagok előállítását.

A komlói telephelyen szintén 30 éve folyik a poliuretán termékek gyártása. A korábban magyar alapítású tagvállalatot 2015-ben vásárolta meg 100%-ban a POLYTEC Csoport, mellyel egy erős háttérrel rendelkező, európai színvonalú gyáregység és vállalati kultúra valósult meg.

A komlói telephelyen készült termékek a prémium kategóriás autógyártók számára kínálnak integrált akusztikai megoldásokat, valamint számos további autómárka számára funkcionális- és design elemeket. A gyártóüzemben egyéb, nem autóipari terméket is előállítanak más felhasználási területek számára.

Forrás: POLYTEC Komló Kft.