Építőipari ágazati képzőközpontot alakítanak ki 280 millió forintos fejlesztéssel a pécsi Pollack Mihály Technikum és Kollégium székhelyén - közölte az intézményt fenntartó Baranya Megyei Szakképzési Centrum (BMSzC) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban megvalósuló fejlesztések eredményeként egy modern építőipari képző bázis jön létre a BMSzC pécsi intézményében.   

Az oktatási intézményben átalakítják és korszerűsítik a már meglévő műhelyeket, továbbá a mai kor követelményeinek megfelelő építőipari gépekkel, eszközökkel, szerszámokkal látják el az iskolát - jelezték a közleményben.     

A fejlesztéssel létrejövő Baranya Megyei Építőipari Ágazati Képzőközpont létrehozásától azt várják, hogy az oktatási intézmény aktív vállalati kapcsolatai fejlődjenek és a helyi, kis- és közepes méretű vállalkozások gyakorlati képzésben betöltött szerepe erősödjön.   

A pályázat megvalósításában a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, számos generálkivitelezésben elismert építőipari cég összefogásával 2018-ban alakult Építőipari Technológiai Klaszter vállalkozásai vesznek részt - derül ki a közleményből.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 687 401 megtekintés

Videó: 48 899 545 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022585

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh