A megnyitása óta eltelt három évben csaknem 11 ezer óvodás és iskolás gyerek látogatta a pécsi állatkert természettudományos élményközpontját - közölte a Pécsi Kommunikációs Központ az MTI-vel annak kapcsán, hogy hétfőn projektzáró rendezvényen mutatták be az eredményeket.

A közleményben emlékeztettek arra, hogy az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) 500 millió forintos forrásából kialakított élményközpont és az ahhoz kapcsolódó programok a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület, a pécsi Janus Pannonius Múzeum és az állatkert összefogásával valósultak meg.    

A projekt eredményeképpen csaknem 11 ezer baranyai gyermek jutott el a pécsi állatkertbe és vehetett részt természettudományos élménypedagógiai oktatáson.    

A fejlesztések részeként egy 40 fő befogadására alkalmas modern, digitális oktatási eszközökkel ellátott, bútorozott oktatóterem jött létre, hangos-, interaktív- és információs táblákkal felszerelt tanösvény létesült a vadasparkban, létrejött egy, a kárpát-medencei ősmaradványokat bemutató kiállítás és digitális, interaktív eszközökkel gazdagodott a zoo oktatóterme.    

A szűk három év alatt 9 féle foglalkoztatási formában 31 féle programot kínált évente megújuló tematikával az Élményközpont, míg az egymásra épülő programokon, számos foglalkoztatási formában 33 együttműködési intézmény vehetett részt élménypedagógiai foglalkozásokon.    

Kiemelték: az élményközpont átlagos kihasználtsága 100 fő volt naponta és napi 10 különféle foglalkozás zajlott, melyek átlagos időtartama másfél órás volt. Három év alatt 34 tematikus nyári tábort valósítottak meg.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 704 744 megtekintés

Videó: 48 918 033 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025445

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh