Elsősorban a gyermekkori törések kezelésében alkalmazható új, magnézium-kalcium alapú felszívódó implantátumot teszteltek a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - tájékoztatta a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Józsa Gergő, az intézmény gyermektraumatológiai szakembere az Univ TV-nek elmondta: az új, felszívódó implantátumot a PTE Gyermekgyógyászati Klinikáján alkalmazták hazai szakemberek részvételével.   

Az új típusú implantátum legnagyobb előnye, hogy beültetése nem igényel előfúrást, nincs szükség a testrész külső rögzítésére, nem okoz fémallergiát, irritációt, viszont a beültetett implantátumok láthatók röntgen alatt, ami megkönnyíti az orvosok dolgát.   

A PTE korábban azt közölte, hogy a töréskezelésben a felszívódó implantátumok alkalmazása még nem az elsődlegesen választandó eljárás, de felhasználásuk gyakorisága felfelé ívelő tendenciát mutat.   

Az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy a felszívódó implantátumok az általánosan alkalmazott, fémből készültekhez hasonlóan stabil rögzítést tettek lehetővé, alkalmazásuk kevesebb műtéti beavatkozással járt, csökkentették a kockázatokat és a kórházi ápolás költségeit.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 071 megtekintés

Videó: 48 311 505 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922132

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh