Az ukrajnai háború miatt veszélybe került gyerekek és családok támogatására szervez programokat a pécsi Zsolnay Piknik fesztivál keretében az Unicef Magyarország és a rendezvény szervezője, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) - közölte utóbbi szerdán az MTI-vel.

Emlékeztettek arra, hogy több mint hetven, javarészt szabadtéri és térítés nélkül látogatható kulturális és családi programot kínál az érdeklődőknek a Zsolnay Piknik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben május 20-22. között.   

Közölték: a rendezvényen három jótékonysági projektet indítanak az ENSZ Gyermekalapjának (Unicef) magyarországi szervezetével közösen az ukrajnai háború miatt veszélybe került gyerekek és családok támogatására.   

Művészet a romok között címmel csaknem negyven képzőművészeti alkotásból rendeznek kiállítást, a tárlaton szereplő műtárgyakból pedig online aukciót tartanak. A felajánló művészek között szerepel mások mellett Kiss Tibor (Quimby), Nemes Csaba, Gyenes Zsolt és a Munkácsy-díjas Pinczehelyi Sándor és Koronczi Endre.   

A Zsolnay Piknik szombati esti koncertjei közben két festmény is készül Martin Lukacs szlovák és Dóra Ádám magyar festőművész jóvoltából. A négy négyzetméteres alkotások szintén megvehetők.   

A Fogadj örökbe egy plakátot! akció keretében az idei PosterFest anyagát ajánlják fel értékesítésre, hogy a szervezők a plakátok eladásából befolyt összeggel segítsék az ukrajnai háborúban érintett gyerekeket és családokat.   

Az aukciókról, támogatási lehetőségekről további részletek a zsolnaynegyed.hu/jotekonysag oldalon olvashatók.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 173 601 megtekintés

Videó: 47 301 187 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6750156

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh