Mintegy 270 hallgató vesz részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) idei hét nyári egyetemén a Pécs Summer School programsorozat keretében - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény az MTI-t.

Azt írták, hogy a sorozat a szlovák és cseh partneregyetemek és a PTE hallgatóinak részvételével zajló European Studies Erasmus+ BIP programmal indul ezen a héten.   

Júniusban közép-európai hallgatók számára rendezik meg a "Europe in the Global Arena - 2022" nyári egyetemet, júliusban pedig az EDUC európai egyetemi szövetség hallgatói érkeznek a PTE-re két hétre a jogi kar "Law and Technology" kurzusára.   

A közlemény szerint ezzel párhuzamosan zajlik majd a Magyarország kulturális örökségét bemutató nyári egyetem, de idén első alkalommal érkezik a PTE-re egy 40 tagú hallgatócsoport a francia ESIEA egyetemről, hogy négy héten keresztül a bölcsészkar által kínált angol nyelvi és interkulturális képzésen vegyenek részt.   

A japán Josai Egyetemről ötödik éve fogad a PTE vendégül hallgatócsoportot. A magyar néptáncról és népzenéről szereznek ismereteket a művészeti karon, és a programok sorát az egyhetes vitakultúra-verseny zárja, melyet a Compostela Csoport egyetemi szövetség hallgatói számára szervez az intézmény.   

A nyári egyetemek hallgatói számos változatos kulturális programon is részt vehetnek a tanórák mellett, így - a többi között múzeumlátogatások, kvíz és interkulturális estek keretében - a résztvevők megismerkedhetnek Pécs városával és a régióval is.   

A Pécs Summer School programot 2016-ban indították el a PTE-n, mert a közlemény szerint a hallgatók részéről világszerte növekvő érdeklődés mutatkozik a rövid ciklusú programok iránt.   

A növekvő számú nyári egyetemi programok révén mára a PTE piacvezetővé vált a hazai felsőoktatási intézmények között, míg a sikeres rövid ciklusú nemzetközi programjaiért 2021-ben a PTE elnyerte a legjelentősebb európai elismerést, az EAIE Excellence in Internationalisation díjat - olvasható az intézmény közleményében.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 068 327 megtekintés

Videó: 48 294 872 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920176

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh