A Jobbik Magyarországért Mozgalom komlói alapszervezetének nyílt levele a komlói Rendőrkapitánynak.

Tisztelt Kapitány úr!

A 2012. augusztus 15. - én, az mszp által szervezett szélsőbaloldali "tüntetés" képeit nézegetve,érdekes anomáliára bukkantunk : sem a "tüntetés" helyszínén,de még Komló belvárosában sem láttunk szolgálatban lévő rendőrjárőrt.

Anomáliának aposztrofáltam, hiszen mi, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tagjai és szimpatizánsai saját rendezvényeinken - és most már a magánéletben is - csaknem megszoktuk a jelentős erőket mozgósító, állandó rendőri jelenlétet, és a sokszor minden jogalapot nélkülöző zaklatást.

No de lássuk csak,hogy is zajlik egy ilyen közterületen lebonyolítandó rendezvény szervezése : többek közt a Rendőrség jóváhagyása is szükséges a területfoglalási engedély megszerzéséhez,amit - reményeink szerint - megfelelő szakmai szempontok alapján mérlegelnek,és a rendezvény várható közbiztonsági - és nemzetbiztonsági kockázatát figyelembe véve megfelelő létszámmal és felszereléssel bíró rendőri erőket vezényelnek a rendezvény helyszínének biztosítására. A készültség fokát pedig a mindenkori rendőri vezető határozza meg. Hogy mi alapján? Tán csak nem az engedélyért folyamodó személy, ill. szervezet nemi-, faji-, vallási-, avagy politikai nézetei alapján?

A jelek szerint igen. Ez pedig jócskán meghazudtolja a fegyveres testületek kötelező pártatlanságának, semlegességének elcsépelt, ócska szlogenét.

Vajon kiknek az utasítására, és milyen jogszabálynak köszönhetjük azt a megtisztelő figyelmet,ami tagjainkat és a velünk szimpatizálókat övezi? Hogy nekünk állandóan csak a paprikaspray, a tonfa és a vízágyú a jussunk? Esetleg annak, hogy "két hét alatt" sikerült olyan rendet varázsolniuk, hogy a rendfenntartók unalmas szolgálatát csak a velünk eltöltött meghitt gumibotozás színesíti némileg?

Kapitány Úr!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Komlói Alapszervezete megtiszteltetésnek venné, ha a szélsőbaloldali mszp -hez hasonlóan, ezen túl mi is rendőri jelenlét nélkül tarthatnánk rendezvényeinket. Mert minden ellenkező híresztelés ellenére nem mi jelentjük Magyarországon a nemzetbiztonsági kockázatot - még akkor sem,ha egyedül a mi önkormányzati képviselőnk nem fogadta el Kapitány Úr éves beszámolóját. Higgye el, köztünk tisztességes magyar állampolgárok vannak.

Nem tőlünk rettegnek Komló törvénytisztelő polgárai...

Imhoff János

A Jobbik Komlói Szervezetének elnöke

Forrás: Jobbik Magyarországért Mozgalom Baranya Megyei Választmány