Ismét benépesült Sikonda: kitelepült árusok, ügyességi versenyek, veteránautó-felvonulás várta a másodízben megrendezett Sikondai Nap közönségét.

A Sikondai és Körtvélyesi Településrészi Önkormányzat szervezésében másodízben rendezték meg a Sikondai Napot a fürdőtelepülésen. A tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve, idén délutánra koncentrálódott a rendezvény programjainak java része.

Az „Egészség Völgye” szlogenből kiindulva, az egészség jegyében szervezett programmal indult a rendezvény. A közelmúltban felújított szanatórium épülete adott helyet a reformételek kóstolójának, ahol egyben egészségügyi szűréseket is végeztek szakemberek.

A rendezvény központjának számító tószínpad környékén – Polics József polgármester megnyitóját követően - a résztvevőket aszfaltrajz-verseny, ügyességi feladatok, íjászat, lovaglás várta, némi szünetet csak a veteránautó-felvonulás kezdetekor tartottak a próbálkozók. A tószínpadon folyamatosan zajló kulturális bemutatók szünetében – a nagylelkű támogatóknak köszönhetően – tombolasorsolás zajlott.

Az eseményre kilátogató komlóiak, valamint a szanatóriumban és a wellnessfürdőben pihenő vendégek pozitívan értékelték a településrészen tapasztalt változásokat. (A közelmúltban készült el a szanatórium előtti területen a játszótér. – a szerk.)

Dr. Makráné Kónya Melinda, a Sikondai Részönkormányzat elnöke örömmel nyugtázta kétéves munkájukról megfogalmazott visszajelzéseket. A képviselő asszony szerint jó látni, hogy egyre többen fordulnak meg Sikondán a pihenés, a kikapcsolódás szándékával.

Borbás Sándor, Körtvélyes és Sikonda önkormányzati képviselője példaértékűnek nevezte az összefogást és azt a munkát, amit elvégeztek a részönkormányzat és a lakóközösség tagjai, jól látszik, hogy van egy közösség, aki magáénak érzi a területet.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 709 megtekintés

Videó: 48 299 105 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920580

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh