Komló várossá nyilvánításának 60 éves évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi képviselő-testületi ülésen, Polics József polgármester a testvérvárosok delegációi és a meghívott vendégek előtt mondott ünnepi beszédet.

A városvezető gondolatai között kiemelte, hogy 60 esztendő egy ember életében már a nyugdíjas évek, a megérdemelt pihenés közeledtét jelenti, a város életében azonban rövid időnek számít.

Polics József történelmi visszatekintésében a bányászok összefogását emelte ki, mely hamar közösséggé formálta az ország több tájáról hozzánk érkezett embereket. Hangsúlyozta, hogy a bányászok hősies munkája egykor az ország motorjának számított.

Sajnos a bányabezárásra - bár annak időpontját igyekeztünk minél későbbi időpontra eltolni - nem készült fel a város, így évtizedek mentek veszendőbe. A szónok szerint, nincs több időnk, ha meg akarjuk őrizni a térségben betöltött szerepünket, nem vesztegethetünk el újabb éveket. Bíznunk kell magunkban, a bányászok által örökölt összefogás erejében, büszkének kell lennünk arra, hogy komlóiak vagyunk, ezáltal ismét sikeressé tudjuk tenni városunkat.

Polics József meggyőződésének adott hangot, hogy városunknak nem csak múltja, általunk alakított jelene, hanem reményteli jövője is van. Komlónak van esélye a városok versenyében, hogy sikeres legyen, de ez elsősorban az itt élő emberek, összefogásán, áldozatvállalásán, szorgalmán, tehetségén, egyszóval a munkáján múlik - mutatott rá a városvezető.

Ezt követően a testület számos kitüntető címet adományozott:

Komló Város Díszpolgára címet: Tóth Józsefnek. a gimnázium hagyományosan magas színvonalának megőrzéséért, és az első szabadon megválasztott polgármesterként, a bányabezárás utáni időszakra való felkészülésben végzett tevékenységéért.

Pro Civitate kitüntetés: Tamás Gyulánénak, a nehézsorsú emberekért végzett, elkötelezett, karitatív tevékenységéért, a Szent Kinga Caritas Alapítvány elnökének.

A Képviselő Testület elismerő oklevelét:

Iván Attilának, a Nagy László Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium tanárának, a DÖKE alapító tagjának; értéket teremtő, magas színvonalú munkájáért Árgyelán György fotográfusnak; lelkes szervező tevékenységéért Sóki Endrénének, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület Komlói Tagcsoportjának vezetőjének; Komló város közbiztonságáért végzett áldozatos munkájáért Monostori József polgárőrnek.

Komló Város Közegészségügyéért kitüntetést: kimagasló orvosi munkájáért dr.Rádi Erzsébet röntgen szakorvosnak.

Komló Város Közoktatásáért kitüntetést: szakmai pályáján elért eredményes pedagógiai és tervező munkájáért Albertné Kovács Beatrixnek, a Nagy László Gimnázium matematika, fizika, informatika szakos tanárának; a pedagógusi pályán végzett 40 éves lelkiismeretesen végzett tevékenységéért Czukor Istvánnénak német nemzetiségi óvodapedagógusnak, a mecsekjánosi tagóvoda vezetőjének.

Komló Város Közművelődéséért kitüntetést: a népzene, a néptánc, valamint a magyar hagyományok megőrzéséért, a fiatalabb generációk számára történő továbbadásában végzett kiemelkedő tevékenységéért Németh Csillának, a Pöndöly Néptáncegyüttes vezetőjének; a jelentős helyi, megyei és országos sikerekért, a 75 éves Komlói Bányász Fúvószenekarnak.

Komló Város Közszolgálatáért kitüntetést: pontos, lelkiismeretes szakmai munkájáért dr.Varga Ibolyának a Polgármesteri Hivatal Hatósági Iroda vezetőjének.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 51 048 291 megtekintés

Videó: 30 044 840 megtekintés

Látogatók

Összesen5315409

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh