Az idei év október 1-jétől Komlón valamennyi szociális feladat ellátása a „Szent Borbála Otthon” Nonprofit Közhasznú Kft. hatáskörébe került át, így ők felügyelik az ún. Albérlők Házát is. Ebben az intézményben szociálisan rászoruló, saját otthonnal nem rendelkező helyieknek biztosítanak lakhatási lehetőséget a piacinál némiképp kedvezőbb díjazás fejében. Jelenleg a Ház 17 szobájában 36 fő él, akik lakrészenként havonta 40 000 forintot kötelesek fizetni. Közülük sokaknak azonban még ezt az összeget is nehézségekbe ütközik előteremteni, így a városvezetés igyekezett valamilyen módon segítséget nyújtani nekik.

Az önkormányzat legutóbbi ülésén ennek szellemében született meg a határozat arról, hogy évente öt szoba bérleti díját a helyhatóság átvállalja, így az arra leginkább rászorultak lényegében ingyen lakhatnának ott. Polics József polgármester a részletekről beszélve elmondta, hogy az ehhez szükséges forrást a szociális normatívából, egyéb önkormányzati eseti pénzbeli ellátások terhére fogják elkülöníteni és külön soron nevesítik a költségvetésben. Ez megakadályozza, hogy a pénzt esetleg különböző folyó kiadásokra költsék el és végül ne maradjon elegendő keret a lakbértámogatásra.

A döntést követően rövidesen aláírásra került egy megállapodás a Szent Borbála Otthon vezetőivel. Így kiderült, hogy azok a családok pályázhatnak, ahol az egy főre jutó jöve-delem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot, amely jelenleg 28 500 forint. A borítékolható túljelentkezés esetén kiskorú gyermeket nevelőket és a legalacsonyabb jövedelműeket részesíthetik előnyben. A mentességet egy személy egy-más után legfeljebb három alkalommal kaphatja meg, ezt követően csak fél év kihagyást követően pályázhat rá újra.

Forrás: Komló Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 156 008 megtekintés

Videó: 47 282 737 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6746009

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh