Nem érinti a gimnáziumokat az átsorolás a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába. Így természetesen a komlói gimnázium is a mostanihoz hasonló módon kezdi majd a következő tanévet.

A közelmúltban számos téves információ látott napvilágot a gimnázium sorsával kapcsolatban, ezért Polics József polgármester igyekezett tisztázni a félreértéseket. Hangsúlyozta, hogy a mostani változások a gimnáziumot semmilyen formában nem érintik, kizárólag a szakképző intézmények kerülnek át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fennhatósága alól a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz.

– A terjedő rémhíreket valószínűleg az váltotta ki, hogy mostanság közel féltucat – komlói és magyarszéki – általános és középiskola tartozott egy szervezet, a Kökönyösi Oktatási Központ alá, és ennek a mamut-iskolának az egyes elemeit veszi át a minisztérium. A szakképzők leválasztása után létrejövő új intézmény központja a gimnázium lesz. Az őszi tanévnek ezért a gimnázium székhelyintézményként, három alárendelt tagiskolával (a Gagarin és a magyarszéki általános, valamint az Erkel művészeti iskolák) vág neki. Így sem a már ott tanuló, sem a felvételizni készülő diákoknak és szüleiknek nem kell aggódniuk. Az iskola Komló egyik büszkeségeként továbbra is a megszokott magas színvonalú oktatással vár mindenkit – ismertette a helyzetet a polgármester, hozzátéve, hogy a meglévő iskolák megőrzése hosszú távon is a város egyik legfontosabb céljai közé tartozik.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Fotók: Nagy László Gimnázium

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 531 megtekintés

Videó: 48 302 006 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920925

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh