Millenniumi Testvér-települési Találkozóra kerül sor Hosszúhetényben június 13-án, szombaton 10:00 - 18:00 óráig. Ekkor rendezik meg az egyre népszerűbb XV. Talicskaolimpiát is.

Szent István király 998-ban alapította a pécsváradi apátságot, az alapítást és az adományozást azonban csak a monostor felszentelésének évében, 1015-ben foglalták írásba. Az alapítólevélben, az egyház szolgálatára rendelt negyven falu között Hosszúhetény is szerepel, így idén 1000 éves az első írásos emlék a településről.

Hosszúhetény a 2015-ös esztendőt a millennium tiszteletére emlékévnek nyilvánította, az év során több rendezvénnyel is megemlékezik 1000 éves történelméről, illetve számba veszi, bemutatja mai értékeit is.

2015. június 12–14. között Testvér-települési Találkozó kerül megrendezésre négy partner részvételével. A németországi Alfdorf, az olaszországi Morolo, a bánáti Hetin és az erdélyi Tordaszentlászló küldöttségeivel közösen folk- illetve rockzenei koncertek, kulturális bemutatók valamint sportvetélkedők keretében kerül sor az ünneplésre.

2015. június 13-án 15. alkalommal kerül megrendezésre a Talicskaolimpia elnevezésű nemzetközi verseny is, ahol immár nemzetközi csapatok is részt vesznek.

Szombaton az EUrópa Sátorban az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről – utazás, továbbtanulás, munkavállalás, pályázatok, támogatások, nyugdíjak stb. – ingyenes, naprakész, hiteles, személyre szabott és teljes körű tájékoztatást nyújtanak az érdeklődőknek, illetve minden korosztály számára kreatív és ismeretterjesztő EU-s játékokkal és kvízekkel készülnek.

Forrás, fotók: Kerner Barbara EIP-vezető

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 901 345 megtekintés

Videó: 49 072 514 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055503

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh