Idén első alkalommal kerül megrendezésre Berky Ágota és a Komlói Állatvédő Egyesület szervezésében az Állatokra hangolódva című jótékonysági koncert. Az eseményre 2016 szeptember 9-én, pénteken 17.00-19.00 óráig kerül sor a Színház-és Hangversenyteremben.

Az előadáson a barokk kortól kezdve egészen napjaink zenéjéig mindenki megtalálja a „fogára” valót. A zenedarabokat úgy szedték a közreműködő zenészek össze egy csokorba, hogy az valamilyen formában kapcsolódjon az általuk támogatni kívánt témához, az állatvédelemhez. Itt van rögtön Poulence, aki egyenesen imádta (a foxterrier ) kutyákat vagy Vivaldi, akit a pacsirta hangja ihlette meg.

A műsor első felében klasszikus zenéket hallhatnak a barokk kortól a 20. századi zenéig, Berky Ágota játszik fuvolán, zongorán közreműködik Tóth Gábor.

A második részben Berky Ágota marad a színpadon, hozzá csatlakozik először Murka Gyula alias Gipsy gitáron egy Piazzola duóhoz, majd zenésztársai Schmidt Bálint, Albert Ákos és Surányi István egy jó kis „jazz blikkre”.

Az utolsó felvonásban, de természetesen nem utolsó sorban majdnem teljes egészében feláll a Kiss Anikó Akusztik Band népzenei beütéssel, majd NOMÁD Rock Blues zenekarral zárul az este.

Gyánti Nóra az egyesület oszlopos tagja kiemelte, az állatvédők nem országos szervezet, teljes mértékben nonprofit, az emberek jóindulatából tudnak létezni. Az idei koncert az első próbálkozásuk ugyanúgy ahogy a nyári jótékonysági túrát is első alkalommal szervezték. Ajándéktárgyak eladásából, falinaptár forgalmazásából is számítanak bevételre. A naptárt Rákos Ildikó fotózta.

Érdemes megismerkedni közelebbről is a lelkes csapattal:

A Komlói Állatvédő Egyesület 2012. augusztus 14.-én alakult. Telephelyünk nincs, ideiglenes befogadókkal dolgozunk. Elmondhatjuk, hogy évente átlagosan 400-500 állaton segítünk, mindezt biztos anyagi támogatás nélkül. Csapatunk önkéntes tagokból áll, akik munka és család mellett, a szabadidejüket és pénzüket áldozva segítenek a bajba jutott, segítségre váró állatokon. Évente átlagosan 150 állatot hozunk ki a gyepmesteri telepről, ezzel megmentve őket a majdnem biztos halál elől. Szerencsére elmondhatjuk, hogy több mint négy éve nem került sor a két hét karantén lejárta után arra, hogy a hatósági telepen kóbor állatot altassanak el, hisz mindenkit sikerült kimentenünk és családoknál elhelyeznünk akár ideiglenesen, akár véglegesen. Évente közel 100 cica fordul meg a cicaházunkban. A "Gazdától gazdáig" programunk keretén belül is hasonló számú állatnak sikerül évente új gazdit találtunk.

Munkánk itt nem ér véget, a feladat mindig egyre több és egyre sokrétűbb, ehhez pedig minden nap keményen dolgozunk, hogy elő tudjuk teremteni az anyagi keretet. Oktatunk többek közt iskolákban, óvodákban, idős otthonokba járunk terápiás céllal. Cikkeket írunk, állatorvos válaszol rovatot működtetünk, ivartalanítási akciókat szervezünk. Ezen kívül több embereken segítő szervezettel is kapcsolatban állunk, hisz sokszor családokon is segítünk. Ha szeretnél többet megtudni rólunk, bátran görgesd végig az oldalunkat, mindig mindent megosztunk, legyen az egy fantasztikus hír, vagy egy szívszorító esemény.

Száz szónak is egy a vége: a lakosság nélkül, Nélkületek nem létezhetnénk.

Jelszavunk továbbra is: "Ahol tudunk, segítünk!".

A belépő díja teljes egészében a Komlói Állatvédő Egyesület kasszájába "vándorol" adomány formájában. Gyánti Nóra külön köszönetét fejezte ki a közreműködő művészeknek és a Színház-és Hangversenyterem teljes gárdájának az önzetlen segítségért.

Felnőtt támogatói jegy: 1200.-

Gyermek támogatói jegy: 800.-

Forrás, fotók: Komlói Állatvédő Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 070 566 megtekintés

Videó: 48 298 951 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920561

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh