Két új tanösvénnyel gazdagodott városunk a túrakedvelők legnagyobb örömére. Benovics Gábor a Mecsek-Hegyhát Turisztikai információs iroda koordinátora beszélt az uniós forrásból megvalósult eredményekről.

A Mecsek- Hegyhát Turisztikai Egyesület Komló, Bodolyabér, Magyarhertelend, Liget, Magyarszék, Mecsekpölöske és Mánfa települések összefogásával 2011 őszén jött létre. Az egyesület a térségi turizmus előmozdítása érdekében helyi turisztikai desztináció menedzsment (TDM) szervezetet hozott létre.

Sikeres pályázat révén 2013-ban kezdte meg működését a Mecsek- Hegyhát TDM. A TDM célja a civil szféra és az önkormányzatok partnerségének keretében a térség kulturális, műemléki, természeti és környezeti örökségének megóvásán keresztül a térség egységes, sajátos és vonzó arculatának kialakítása, a turizmus területén nyújtott szolgáltatások promóciója, a turisztikai fejlesztési törekvések összefogása, koordinálása és hatékonyságuk javítása.

Az iroda pályázati pénzekből sokoldalú fejlesztéseket valósított meg a térségben. Többek között falunapok hangosítását, fesztiválsátrak bérbe adását, kiadványok terjesztését. Részt vesznek vásárokon, kulturális rendezvényeken. Benovics Gábor szerint Komló nagyon sok értéket képvisel, olyan város, melynek öröksége is számottevő. A koordinátor bízik a folytatásban, kitartó munkával komoly változásokat lehet elérni térségünkben. A határon átnyúló pályázatok is számos lehetőséget kínálnak.

A két új tanösvény is uniós támogatásból valósult meg. Az egyik az arborétumból indulva a Kresz Parkon át a Bányász Emlékműig vezet. Itt tíz tájékoztató tábla került kihelyezésre. Az erdei tanösvény Sikondát köti össze Körtvélyessel. Ezt az útvonalat eddig is használták a helyiek. Az erdei környezetbe jól illeszkedő, természetes anyagokból készült hat táblán az élővilágról, túrázási lehetőségekről, településünk történetéről, bányászati múltunkról szerezhetünk ismereteket.

Forrás, fotók: Mecsek-Hegyhát Turisztikai Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 927 920 megtekintés

Videó: 49 087 124 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057839

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh