Könyvbemutatóval egybekötött kiállításra várja az érdeklődőket a nyugdíjasok által alapított irodalmi műhely.

A 30 éves Komlói Nyugdíjas Könyvbarát Kör szeretettel meghívja és várja kiállításának megnyitójára és könyvbemutatójára. A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben 2015. november 13-án, pénteken 17.00 órakor kezdődik az esemény.

A kiállítást Polics József Komló város polgármestere nyitja meg. Közreműködik a főnix Kamarakórus Cs. Gillich Gabriella karnagy vezetésével és Kópicz József.

Városunkban 1985-ben alakult az irodalmat kedvelő idősebbek részére hasznos elfoglaltságot, társaságot nyújtó könyvbarát kör. Keserű Jánosné hívta életre, miután a Vöröskereszt vezetőjeként nyugdíjba vonult.

Tíz évvel később Czanik Istvánné vette át a klub vezetését, ami ezután egyesületként működött tovább. A régi hagyományokat folytatva értékes irodalmi műveket olvasnak, dolgoznak fel. Minden hónap elején elkészül egy program, ennek alapján a vállalkozó kedvű tagoknak szétosztják a verseket, prózai műveket.

Sok nyugdíjas szívesen olvas fel ezeken az összejöveteleken. A tagok kortárs költőkkel, írókkal is találkozhatnak. Az irodalom mellett sok egyedül élő idős embernek fontos a közösséghez tartozás élménye, a beszélgetés is. Létszámuk folyamatosan növekszik, több aktív dolgozó is jelezte, szívesen vennének részt az egyesület életében.