December 8-án ünnepélyes keretek között adták át a felújított mentőállomást Komlón. Megtörtént az épület modernizálása, dinamizálása, napkollektorok felszerelése.

Közel 38 millió forint összegből alakították ki a Berek utcai telephelyet. A mentőjárművek gyorsabb kivonulását elősegítő motoros kapuk jelentősen megkönnyítik a munkát.

Az épület hőszigetelt vakolatot kapott, lezajlott a nyílászárók cseréje, új fertőtlenítő helyiséget alakítottak ki az épületben. A várakozó, pihenő szobák közelebb kerültek a garázshoz. Riasztás esetén 20 másodpercen belül az autókhoz kell érni, egy percen belül muszáj indulni a helyszínre, így ez a megoldás igazán optimális. Az automatikus kapuzárás tovább gyorsítja a mentősök munkáját.

Dr. Gyöngyösi Péter projektigazgató örömmel számolt be az országos infrastrukturális fejlesztési programról. Hazánkban ötvenkilenc épület felújítását végezték el, huszonkét kistérség kapott új mentőállomást. Hatalmas előrelépés, hogy ezentúl itt is tizenöt percen belül megoldható a helyszínre érkezés.

Baranya megyében a komlóin kívül még három településen történt meg a felújítás. A megyében 178 korszerű mentőautó és 22 mentőorvosi kocsi teljesít szolgálatot. Egy milliárd forintból korszerű mentőfelszereléseket, orvosi és oktatási eszközöket kapott a mentőszolgálat.

Dr. Varga Irén mentőorvos harminc éve dolgozik Komlón. Kiemelte, ilyen nagyarányú felújítás az elmúlt három évtizedben nem történt. A biztonságos, tiszta, egészséges környezetben a kollégák közérzete is sokkal jobb, megfelelő munkakörülmények között hatékonyabban tudják végezni munkájukat.

A két új sárga mentőautó nemcsak a külcsínben tér el a megszokottól. A betegtér úgy van kialakítva hogy minden munkafázis elvégezhető, a bútorzat praktikusabb, az életmentő beavatkozáshoz kézre esnek az eszközök.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 816 megtekintés

Videó: 48 297 879 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920436

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh