Visszavonhatatlanul megérkezett a hideg idő, ami a disznóvágások kezdetét is jelenti a falvakban. Aki a negyediken lakik, annak sem kell lemondania a disznótorosról. Orfűn már ötödik alkalommal rendezik meg a szalonna fesztivált.

Az eseményre október elején jelentkező csapatok töpörtyűt, pecsenyét, hurkát, kolbászt, szalonnát, pörköltet készítenek november 4-én, szombaton Orfűn a Mecsek Házában. (Barlangkutató utca 1.)

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nagy Orfűi Szalonna Fesztivál. Csapatok dolgoznak fel fél-fél disznót, hogy az ideérkező érdeklődők különböző ízű, finomabbnál finomabb pecsenyét, töpörtyűt, kolbászt, hurkát, pörköltet kóstolhassanak. Aki imádja a frissen készült disznóságokat, ott a helye.

Program:

7.00-8.00: előkészületek
8.00-16.00: ételkészítés
13.00-16.00 kóstoltatás és zsűrizés
16.00 óra: eredményhirdetés

Egyéb programok:

- Barlangtúra
- Helyi termék árusok és bemutatók
- Kézműves bemutatók és árusok

A kóstoltatás folyamata:
A közönség a büfében tud kóstolójegyet venni, amit egy kóstolótálra tud beváltani bármelyik csapatnál. A kóstolótálon a következő ételeknek kell lennie: töpörtyű, pecsenye, hurka, kolbász, szalonna vagy egy adag pörkölt. Az a csapat kapja a közönségdíjat, aki a legtöbb kóstolójegyet gyűjtötte össze.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 720 724 megtekintés

Videó: 48 931 948 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028307

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh