Január 22-e a Magyar Kultúra napja. Már 1989. óta ünnepeljük, elevenítjük fel évezredes magyar hagyományainkat. Ez a nap remek alkalom nemzeti tudatunk erősítésére, hagyományaink népszerűsítésére, ápolására.

1823. január 22-én Kölcsey Ferenc elkészült a Himnusz végleges változatával. Ezen a napon 1989. óta ünnepeljük gyökereinket, hagyományainkat. Az eredeti Himnusz kéziratot Kölcsey saját kezű aláírásával az Országos Széchenyi Könyvtár őrzi.

A Közösségek Háza és a Színház és Hangversenyterem munkatársai az ünnepi alkalomból egész hétre kínálnak érdekességeket, szórakoztató műsorokat. A Magyar Kultúra Napja immár a Magyar Kultúra Hetévé nőtte ki magát.

Március 18.-ig tekinthető meg a Komlói Színházban Schneider Angéla Jubileumi festmény és fotókiállítása, melyet január 19-én, kedden, 17.00 órakor láthatnak először az érdeklődők. Megnyitó köszöntőt mond Polics József polgármester. Közreműködik Götz Attila, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze.

Január 20-án, szerdán szintén 17.00 órakor nyílik a Közösségek Háza emeletén a Díszítőművészeti Műhely vezetőjének, Kincses Ágnes népi iparművésznek kiállítása. A kiállítást Magyar Józsefné nyugalmazott pedagógus nyitja meg. Közreműködik: Múth Ádám és Filotás Bence.

Csütörtökön, január 21-én a Színház és Hangversenyteremben 18.00 órakor kezdődik Újrahasznosított népzene címmel egy zenés összeállítás. Hulladékból készített hangszereken szólalnak meg népzenei, jazz, blues és rock and roll dallamok. Ünnepi köszöntőt Hoppál Péter, az EMMI Kultúráért felelős államtitkára mond.

Pénteken a Kultúra Napján a Színház és Hangversenyteremben 18.00 órakor veszi kezdetét az Ünnepi Műsor, melyet Polics József nyit meg köszöntőjével. A rendezvényen Kányádi Sándor költeményeiből hallhatunk verses-zenés összeállítást.

A szombat, január 23-a ezúttal a rockzene jegyében telik: a CS.Í.T. zenekar ad koncertet Tunyogi Péter emlékére a Közösségek Házában este 20.00 órai kezdettel.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 756 256 megtekintés

Videó: 48 954 787 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032415

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh