A napokban zajlott a világ egyik legrangosabb veteránautó-találkozója Dubaiban. Már ötödik alkalommal rendezték meg az Emirates Classic Car fesztivált az Egyesült Arab Emirátusban Dubai leghíresebb főútján. A fődíjat a komlói Schneider Zoltán és barátja, Tóth László nyerte el 1961-es Skoda Felicia veterán autójukkal!

A Skoda Felicia a Schneider család tulajdonában van 1961 óta, a gépkocsit Pécsett vásárolták. A világ minden tájáról érkezett 350 kiállított autó közül a piros kocsi nyerte el idén a fődíjat Zoliék nem kis örömére és ámulatára. A három napos verseny során több ezer látogató, érdeklődő csodálta meg az aggastyán gépkocsikat.

A versenyen való részvételt már két éve tervezik. Az autó felkészítése 3.000 munkaórát vett igénybe, költségei egy középkategóriás új autó árával vetekednek. Zoli a fiával dolgozott rajta szabadidejében.

Az eredeti alkatrészekkel felújított matuzsálem túl értékes ahhoz, hogy országúton saját négykeréken guruljon le a verseny színhelyére. Konténerben szállítva, harminc napos út során érkezett meg Dubaiba, ahol szebbnél szebb veteránokkal versenyezhetett.

Egy ilyen fesztiválon a külcsín és a műszaki tartalom egyaránt számít, nem mindegy, mennyi az eredeti és a felújított alkatrészek aránya. Sok autóban modern technikai alkatrészeket használnak, ez a verseny szempontjából rontó tényezőnek számít. A komlói Skoda kilencvenkilenc százalékban eredeti alkatrészekkel indult a megmérettetésen.

A három napos fesztivál során nem lehetett előre tudni, hogy kik lesznek a díjazottak. A fiúk álma bármely kategória díjazottjai között lenni, végül a Best of Show fődíját hozhatták haza. Elmondásuk szerint hihetetlen volt begurulni a vörös szőnyegen a díjátadóra és átvenni a fődíjat, amit a svájci székhelyű Nemzetközi Veteránautó Szövetség képviselője adott át.

Már a vetélkedés alatt több más versenyre is meghívták őket. Tervük, hogy Szaúd-Arábiában indulnak hasonló versenyen és csak ezután jönnek vissza Európába, olasz és svájci versengésekre.

Távolabbi terveik között szerepel újabb veterán autó vásárlása és felújítása. Örömmel vesznek minden megkeresést azoktól, akiknek tulajdonában van ilyen eladó gépjármű.

További képek találhatók facebook oldalunkon: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 810 947 megtekintés

Videó: 48 999 575 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7040122

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh