Andrej Gavrilov orosz zongoravirtuózzal ad közös koncertet a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) január 19-én a pécsi Kodály Központban, másnap pedig a fővárosi Művészetek Palotájában - közölte az együttes hétfőn az MTI-vel.

Az orosz zene kimagasló alkotásaiból válogató esteken a PFZ a szólista közreműködésével és Bogányi Tibor vezényletével előadja Szergej Rahmanyinov harmadik zongoraversenyét. Műsorra kerül még Dmitrij Sosztakovics egyik legismertebb zenekari darabja, a második világháború ikonikus alkotásának tekinthető "Leningrádi" szimfónia is - írták a közleményben.

Mint felidézték, a Pannon Filharmonikusokkal már számos alkalommal lépett színpadra Andrej Gavrilov, aki mindannyiszor elkápráztatta közönségét "zongoraművész-mesteri szintre emelt technikájával". Az orosz művész nagyszerű összhangot alakított ki Bogányi Tiborral az elmúlt évek közös fellépései alatt - tették hozzá.

"Olyan kapcsolat alakult ki köztünk, hogy már nem kell finomkodnunk egymással, úgy dolgozunk, mintha már öt emberöltő óta ismernénk egymást. Nagyon jól megértjük egymást. A valódi művészeknek testvérekké kell válniuk; ez egy testvériség" - idézte a közlemény Andrej Gavrilovot.

A virtuóz pianista több mint negyven évvel ezelőtt, mindössze félévnyi felsőfokú tanulmány után nyerte meg a Csajkovszkij-versenyt, pályája aztán rendhagyó módon ívelt felfelé. Néhány évvel később ugyanis ötéves házi őrizete került, és 1984-ben, Gorbacsovnak köszönhetően kapott újra útlevelet. Öt évvel azután, pályája csúcsára érve visszavonult a koncertezéstől, és nyolc esztendővel később, zongoratechnikáját átdolgozva tért vissza.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 372 771 megtekintés

Videó: 43 670 179 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6203936

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh