A szibériai eredetű hidegfront hatására jelentősen nőtt a Hajléktalanok Átmeneti Szállása forgalma a napokban. A Vörösmarty utcai intézmény már negyedével több rászorultnak nyújt menedéket mint alaphelyzetben.

A rendkívüli hidegre való tekintettel az átmeneti szállás munkatársai – a Családsegítő és Gyermekjóléti szolgálattal karöltve – szórólapokat helyeztek ki Komló külterületein, többek között Cseresznyák, Gadány, Mecsekjánosi, Zobák, a temető-dűlő részein. A nehéz körülmények között élőket próbálják elérni ez útján is a szociális szakemberek a segítségnyújtás reményében.

Leimszider Attilától, a Hajléktalanok Átmeneti Szállása vezetőjétől származó információ szerint a Vörösmarty utcai hajléktalanszálló gyakorlatilag megtelt, már a kapacitásaikon túl fogadják a segítséget kérőket, akiket matracokon helyeznek el éjszakára. A kenyér-, kifli és egyéb tartósélelmiszer-adományoknak köszönhetően étellel is el tudják látni a nehéz helyzetben lévőket.

A szakember elmondta még, mivel a szálláson csak férfiakat tudnak fogadni, a Katolikus Caritas Május 1. Művelődési Házban található, az arra kijelölt helyiségében éjjel-nappal, meleg teával várják a rászorultakat, köztük a nőket is.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében hívja fel a lakosság figyelmét, hogy a február 3. és 5. között várható rendkívüli téli időjárás során a BMKI intézményeiben melegedőhelyeket biztosítanak a közúton, illetve a közterületen rekedt, fedél nélkül maradt állampolgárok részére. Komlón, a tűzoltóság épületében (Berek utca 12.) fogadják a rendkívüli helyzet idején a rászorultakat.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 454 193 megtekintés

Videó: 43 731 536 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6211179

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh