A pécsi és Pécs környéki professzionális és amatőr fotósokat, a vizuális kultúra iránt érdeklődő és tanulni vágyó fiatalokat összefogó Mecseki Fotóklub 2017-ben 60 éves. A jubileum méltó megünneplésére az alkotóközösség egy nagyszabású kiállítással készült, mellyel a fotográfia iránt érdeklődők mellett a város polgárságát is szeretné megszólítani.

Pécs kulturális, etnikai sokszínűsége páratlan: kivételesen gazdag történelmi értékei; irodalmi és képzőművészeti élete; a modern egyetem százéves hagyománya; az Örmény-, Német-, Ruszin-, Bolgár-, Horvát-, Roma-, Lengyel-, Görög-, Szerb önkormányzatok; a város több mint 140 bejegyzett civil szervezete mind-mind a város része.

A Mecseki Fotóklub élete szorosan fonódik össze a városéval – Pécs sokszínűségét, toleráns atmoszféráját kicsiben az alkotócsoport is visszatükrözi. Tizenéves és nyolcvanas éveit taposó klubtagok egyaránt nagy örömmel járnak a heti klubestekre; klasszikus építészeti felvétel, természetfotó, és progresszív irányzatok jól megférnek egymás mellett; a társművészetek jeles képviselői is nagy örömmel fogadják a klub meghívásait.

A fotóklub hat évtizedes története alatt számos tárlattal, biennáléval, előadással járult hozzá a város kulturális életének színesítéséhez. Az aktív részvétel mellett a fotográfia eszközeivel megörökítője is Pécs formálódásának, pezsgésének. A mindenkori tagság lefényképezte új városrészek születését, a meglévőek átalakulását, megújulását, vagy épp megszűnését. A dokumentum értékű felvételek mellett a művész szemét dicsérő egyedi alkotások is születtek, megismételhetetlen pillanatokat kaptak lencsevégre. Hogy a városlakókkal közösen ünnepelhesse 60 éves évfordulóját, ezekből a pécsi felvételekből egy nagyobb csokor válogatást állítottak össze.

A hat évtizedet több mint száz felvételen lehet megtekinteni Pécs szívében, a Cella Septichorában. Fényeket és árnyékokat, épületeket és tájakat, felvillanó mosolyokat oszt meg a Mecseki Fotóklub az érdeklődőkkel.

Jegyárak: 600 Ft .
Szervező: Mecseki Fotóklub, Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 936 megtekintés

Videó: 48 914 094 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024837

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh