Májusban kezdődnek Komlón a település csatornázatlan területeinek hálózatba kötésére és szennyvíztelep-korszerűsítésre irányuló munkálatok, amelyekre a mecseki város 1,1 milliárd forintos forrást kapott - közölte Polics József (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtökön az MTI-vel.

Az európai uniós és állami forrásokból finanszírozott beruházás során korszerűsítik a város 1988-ban épült szennyvíztisztító telepét - olvasható az MTI-nek eljuttatott közleményben. Modernizálják a létesítmény beérkező szennyvízfogadó aknáját, az ülepítőket, a medencéket, valamint a gépház létesítmények beton- és egyéb szerkezeti elemeit, gépészeti berendezéseit, továbbá a villamos és irányítástechnikai hálózatokat.

A projekt keretében a kivitelező a város hét helyszínén összesen 113 ingatlant köt rá a szennyvízhálózatra. Polics József a projekt vállalkozói szerződésének januári aláírását követően közölte: az építkezés után Komló jelenlegi 98 százalékos szennyvízcsatorna-ellátottsága 99,3 százalékra nő. A városvezető csütörtökön az MTI kérdésére elmondta: az engedélyhez nem kötött előkészítő munkálatok már megkezdődtek, a projekt főbb elemeinek kivitelezése pedig májusban indul.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 074 747 megtekintés

Videó: 48 303 563 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921099

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh