Átfogó kulturális programsorozat keretében mutatkozik be Pécs városa május 5. és 7. között a zágrábi Balassi Intézetben - tájékoztatta az eseményt szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) szerdán az MTI-t.

Közleményük szerint pénteken kiállítás nyílik az 1957-ben alakult Mecseki Fotóklub alkotóinak harminc, a kétezer éves város legfontosabb értékeik megjelenítő fotójából, majd a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ) tagjaiból álló vonósnégyes adja elő Alexander Glazunov és Claude Debussy egy-egy művét.

Szombaton irodalmi estet tartanak Vidákovics Szláven színművész, a Pécs Horvát Színház igazgatójának közreműködésével, amelyen Sárosi István színműveiből készült fordítások mutatnak be a szerző társaságában. Aznap még a Vivat Bacchus énekegyüttes ad koncertet, amelyet követően a villányi és pécsi borokkal ismerkedhetnek meg a program résztvevői.

Az eseménysorozat zárásaként, vasárnap reggel a 2016 tavaszán Szabó Lívia vezetésével alakult Vocapella kórus lép fel a zágrábi Szent Márk templom magyar miséjén.   

Az írásos összegzés arra is kitért, hogy a magyar kulturális kormányzat által hangsúlyozott, a szomszédos déli államokat célzó kulturális kapcsolatfelvételben és együttműködések elindításában Pécs főszerepet vállalt. Mint kiemelték, a baranyai megyeszékhely a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa programsorozat és azok fejlesztései kapcsán a közép-európai régióban hírnévre és elismertségre tett szert. A zágrábi esemény után idén még Ljubljanában és Újvidéken is rendeznek pécsi kulturális napokat - összegeztek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 60 271 598 megtekintés

Videó: 35 702 303 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5700593

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh