Az útburkolat aszfaltozásával befejeződött a komlói Nefelejcs utca teljes felújítása. A gesztenyési városrészben lévő útszakaszt közel fél év alatt, több lépésben, részben a közfoglalkoztatottak bevonásával renoválta az önkormányzat.

A Gesztenyés déli peremén lévő Nefelejcs utcában élők régi kívánsága teljesült. Az úttest újraaszfaltozásával a napokban befejeződött a teljes körű felújítás, kulturált és biztonságos közlekedési viszonyokat teremtve. „Az önkormányzat tervszerű közterület-megújítási programmal rendelkezik.

A Városgondnokság szakemberei és a közfoglalkoztatottak egész évben folyamatosan dolgoznak, alkalmanként külső cégeket is bevonva a munkába. A legnagyobb forgalmú városközponti út- és járdaszakaszok mellett természetesen más negyedekben is folyamatosan végezzük a felújításokat. Bár a rendelkezésre álló forrásaink korlátozottak, de okosan gazdálkodva arra törekszünk, hogy néhány éven belül minden rossz állapotú szakaszt helyre tudjunk hozni” – mondta el Polics József polgármester.

A Nefelejcs utcában is több lépcsőben készült el a munka. Tavaly ősszel a régi, balesetveszélyes járdák és kocsibejárók elbontásával kezdődött. Ezek helyett a téli fagyok elmúltával épültek újak, méghozzá a helyi közfoglalkoztatottak bevonásával és a komlói betonelemgyár termékeinek felhasználásával. Az utolsó lépés pedig a nemrég befejeződött aszfaltozás volt, amelyet a Városgondnoksággal szerződött alvállalkozó végzett. A város saját költségvetéséből finanszírozott munkák eredményeképpen évekre megoldódtak az utcabeliek közlekedési gondjai.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 684 262 megtekintés

Videó: 48 895 733 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022156

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh