Különleges programokkal, köztük tematikus vezetésekkel ünneplik szerdán a pécsi katolikus egyházmegye alapításának 1008. évfordulóját.

A püspökség az MTI-nek eljuttatott összegzésében felhívta a figyelmet arra, hogy a Szent István király által alapított egyházmegyék közül a pécsi az egyetlen, amelynek az alapítási dátumát napra pontosan ismerni: 1009. augusztus 23.

Szerdán a pécsi székesegyházban három ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, az egyházmegye első püspökeit bemutató tematikus vezetésen és kvízjátékon vehetnek részt a látogatók. A bazilikában a látogatók a püspökség alapító okiratának 1404-es másolatáról készült kétméteres, magyarázatokkal ellátott nagyításával is megismerkedhetnek - írták.

Kitértek arra is, hogy szerda délután a pécsi Hullámfürdőben tart önkéntes véradást a Magyar Vöröskereszt baranyai szervezete. A véradók a székesegyháznak és tornyának megtekintésére szóló - két napig érvényes - belépőjegyet kapnak.

Este hat órakor ünnepi szentmisét mutat be Udvardy György pécsi megyés püspök a bazilikában, majd megáldja a közeli Magtár kávézót és éttermet.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 606 328 megtekintés

Videó: 39 538 682 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5959565

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh