A tervezett ütem szerint halad a csatornázás a somági városrészben és néhány további utcában. A hét szakasz közül ötöt már befejezett a kivitelező, az első lakók néhány héten belül már rá is köthetnek a hálózatra.

Május közepén kezdték meg a vezetékfektetést több mint fél tucat komlói utcában. Az érintett szakaszok főként Somágon és a Templom tér környéki, délkeleti városrészben találhatók. – A város eddigi 98 százalékos csatornaellátottsága a mostani fejlesztéssel 99,3 százalékra fog növekedni – hangsúlyozta Polics József, Komló polgármestere.

A nyár során a több mint egymilliárdos, európai uniós finanszírozású projekt kivitelezési munkái a terv szerint haladtak, így mostanra a legtöbb szakaszon – a Kiss János, a Dugovics Titusz, a Bocskai, a Hunyadi utcákban és az Esze Tamás Eötvös utca felőli részén – be is fejeződött a csőhálózat építése. Így már csak az Esze Tamás Attila út felőli részén és a Bajcsy-Zsilinszky utcában folyik a munka – ezekben a következő hetekben lezárásokra is számítaniuk kell a közlekedőknek.

A felbontott utakat a kivitelező helyre fogja állítani. Az újraaszfaltozásra a tömörödési idők és az időjárás miatt csak tavasszal kerül sor. Az addig hivatalosan munkaterületnek számító szakaszokon folyamatosan ellenőrzik a zúzalékköves ideiglenes javítások állapotát, és az esetleges kátyúkat, süllyedéseket betömik. – A legkorábban átadott szakaszokon zajlanak a minőségi vizsgálatok, várhatóan néhány héten belül megkezdődhetnek a rákötések – mondta a polgármester. Szakaszosan helyezik üzembe a vezetékeket, ennek ritmusában köthetnek majd rá a lakók. Ennek a pontos ütemezéséről és a feltételekről mindenkit időben, írásban fognak tájékoztatni.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 751 726 megtekintés

Videó: 48 952 157 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032033

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh