Megható, sokszor szívbemarkoló a kép, ahogy az idős, beteg emberek fordulnak az állatokhoz. Az állatok, elsősorban a kutyák pontosan érzik az idős emberek szeretetvágyát, társaság iránti igényüket. A Komlói Állatvédő Egyesület hagyományt teremtett azzal, hogy az idősek hónapján, októberben ellátogatnak a Szent Borbála Otthonba a mentett állatokkal, hogy szeretetet vigyenek. Az idei látogatás is remekül sikerült, az állatvédők játékos kvízzel és előadással készültek az eseményre. Az idősek pedig összegyűjtött kupakokkal és élelemadománnyal hálálták meg a látogatást.

Az állatvédők így emlékeznek az eseményre közösségi oldalukon:

"Egy szép, napsütéses őszi napon ismét a Szent Borbála Idősek Otthona előtt gyülekeztünk nagy örömmel a szívünkben, hogy újra eljött ennek a programnak a napja. Több éve megtartjuk már az úgynevezett "Szeretet napot" októberben, amit mi is és az idősek is egyformán nagyon várunk.

Luke és Rio kutyus ismét eljött velünk. Luke viadaloztatott kutya volt, Rio pedig szaporítótól mentett... Sok rossz dolgot éltek át életükben, szenvedtek, mégis hatalmas szeretettel közeledtek az idősek felé. Megható volt nézni, ahogy az öreg kezek simogatják a kutyákat, ők pedig boldogan csóválják a farkukat... Nagyon megható pillanatok voltak, többek között ezekért érdemes csinálni a munkánkat... Boldogságot, szeretetet vittünk az otthon lakóinak napjába.

A szokásos beszélgetés után egy kis előadást is meghallgathattak az idősek Anikótól, a vadállatmentő tagunktól. Képeket is vittünk a mentett madárkákról, sünről, őzikékről. Majd ehhez kapcsolódva egy "erdei kvízt" is kitöltöttek az idősek, hogy azért a játék se maradjon el. Kártyanaptár és hűtőmágnes volt az ajándék nekik, de meg is érdemelték, mert nagyon ügyesek voltak a csapatok.

Nagyon hálásak vagyunk nekik a sok-sok kupakért, amit 1 éven át gyűjtöttek nekünk, és a konzervekért is, amit a mentett állataink részére vásároltak. Köszönjük ezt a napot, jövőre ismét találkozunk!"

Forrás, fotók: Komlói Állatvédő Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 091 683 megtekintés

Videó: 48 320 306 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923544

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh