Több helyszínen dolgoznak párhuzamosan a kivitelezők a komlói közvilágítási rendszer bővítésén. A belváros mellett a Zobáki és a Gorkij utcákban szerelik az oszlopokat és a lámpatesteket, a tervek szerint decemberben mindenhol el is készülnek.

A nyár végén kezdte meg a komlói önkormányzat az idei közvilágítás-bővítési munkák előkészítését a tervezéssel és a közbeszerzési eljárások kiírásával. A nyertes cégeket szeptember végén értesítették a döntésről, ezt követte a szükséges szerződések aláírása és a kiviteli tervek elkészítése. Jelenleg már több helyszínen is folyamatban van a munka, amelyet legkésőbb december végéig mindenhol be is fognak fejezni.

A Zobáki úton végeznek várhatóan leghamarabb. A kivitelező november végére ígéri az új és meglévő oszlopokat is igénybe vevő, légkábeles hálózatbővítés befejezését. A következő helyszín a Gorkij utcai garázssor lesz, ahová tíz új oszlopot és lámpatestet terveznek, ezeknek a fele készül el december közepéig. Mindkét városrészben a lakók kívánsága teljesül a közbiztonságot és közlekedésbiztonságot egyszerre erősítő fejlesztéssel.

A program harmadik elemeként két napelemmel működő lámpa kerül a városba: a Vértanúk utca 24-es számú házához és a Berek utcából a Petőfi utcára vezető lépcsősorra. Az egyszerre takarékos és környezetbarát berendezésekhez szükséges egyeztetésekre és terepszemlékre már sor került, december végéig meg is fogja építeni őket a vállalkozó.

„Tudatosságra és folyamatosságra törekszünk a közvilágítási hálózattal kapcsolatban. Az önkormányzat hivatalba lépése óta minden évben fejleszti a rendszert kisebb-nagyobb lépésekben. A nagyobb projekteket európai uniós vagy állami pályázatok segítségével, a kisebb bővítéseket – mint ez a mostani is – önerőből finanszírozzuk” – foglalta össze a hátteret Polics József polgármester. Egyúttal ígéretet téve, hogy jövőre nem csak a Gorkij utcába tervezett öt további lámpa készül el, hanem további hálózatbővítés is várható.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 810 183 megtekintés

Videó: 47 974 631 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888077

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh