Megkezdődtek a műszaki átadások az 1,1 milliárdos komlói csatornázási projekt első szakaszain. A Somágon és a Templom tér környéki utcákban elkészült hálózatra a lakók akár már azonnal ráköthetnek.

Komló idei legnagyobb beruházása volt a csatornahálózat állami és európai uniós fejlesztési forrásokból finanszírozott bővítése és vele együtt a szennyvíztisztító telep korszerűsítése. Az 1,1 milliárd forintos, hét jelentősebb szakaszt érintő építkezésnek köszönhetően a város eddig is kifejezetten magas csatornázási aránya még tovább emelkedik. A teljes átadás után a komlói lakosok 99,3%-a rendelkezni fog ezzel a közművel.

Erre az érintetteknek már nem is kell túlságosan sokat várniuk: megkezdődött a szakaszos műszaki átadás, ami az utolsó lépés a rákötések előtt. A napokban a városházán tartott eseményen elsőként a Dugovics Titusz és a Kiss János utcában megépült csatornát adta át a kivitelező hivatalosan is az üzemeltető Baranya-Víz Zrt.-nek.

Polics József polgármester köszönetet mondott minden érintettnek az építkezés során tanúsított türelméért. „Régi adósságunkat törlesztettük ezzel az építkezéssel, hiszen 2017-ben a megye második legnagyobb városában jogosan várja el mindenki, hogy az alapvető közművek elérhetőek legyenek az otthonában.”

A frissen csatornázott utcákban élők írásban is részletes tájékoztatást kaptak arról, feltételekkel köthetnek rá a hálózatra. Mivel az egyes ingatlanokhoz mindenütt a lakókkal egyeztetve építették ki a beállásokat és a szükséges engedélyek is rendelkezésre állnak, az átadott szakaszokon akár azonnal indulhatnak a rákötések. Ez mindössze pár napot vesz igénybe, akadályt csak az időjárás jelenthet.

A munka már csak a Hunyadi utca alsó részén folyik, ahol a kertekben futó nyomvonal miatt jórészt kézi erővel lehet csak dolgozni. A tervek szerint az év végéig ezt a szakaszt is átadja a kivitelező, ami után az itt élőknek is azonnal lehetőségük lesz csatlakozni a hálózatra.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 723 665 megtekintés

Videó: 48 933 838 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028622

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh