880 millió forintos beruházás nyomán új gyártástechnológiát vezetett be pécsváradi üzemében a Pannonpharma Kft. - tájékoztatta a gyógyszergyártást, gyógyszeripari kutatás-fejlesztést és minőségfejlesztő tevékenységet végző cég az MTI-t.

Az 1995 óta működő, mintegy 100 főt alkalmazó, magyar tulajdonú, főként belpiacra termelő vállalat a Gazdaságfejlesztési- és innovációs operatív programból (Ginop) és magyar költségvetési forrásból származó 440 millió forintos támogatással valósította meg az úgynevezett szuperkritikus extrakciós gyártástechnológia bevezetését - írták közleményükben.    

Az eljárás lényegéről közölték: növény, illetve gyógynövény pelletekből két szuperkritikus extrakciós gyártóberendezés segítségével igen magas hőmérsékleten és nyomáson, cseppfolyósított szén-dioxid alkalmazásával képesek kioldani a hatóanyagokat. A jelenleg 166 növényre, illetve gyógynövényre alkalmazható gyártástechnológiával "tökéletesen elválaszthatóak" a kinyerni kívánt hatóanyagok a növényben található egyéb anyagoktól és a szerves kivonószerektől is - hívták fel a figyelmet.    

A cég úgy folytatta: a fejlesztésnek köszönhetően ideális, szerves oldószermentes növényi alapú hatóanyagok széleskörű kínálatát tudják biztosítani saját gyógyszergyártásukhoz, fejlesztéseikhez, illetve beszállítóként erősítik exporttevékenységüket.    

A cég az MTI érdeklődésére beszámolt arról is, hogy a Pannonpharma Kft. 2015-ben 2,7 milliárd, tavaly 2,6 milliárd forintos árbevételt ért el. A nettó eredmény tavalyelőtt mintegy 200 millió, 2016-ban pedig 166 millió forint volt.

Forrás: MTI

Fotók: Pannonpharma Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 825 464 megtekintés

Videó: 49 872 529 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7136165

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh