Már lehet jelentkezni a pécsi Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb attrakciójára, a Zsolnay Light Art nemzetközi mapping versenyre, amelyen a pécsi székesegyház homlokzatára kell háromdimenziós épületvetítést tervezni.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) keddi közleménye felidézte, hogy az előző években érkeztek művek a többi között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból.   

Várhatóan idén is erős mezőnyből választja ki a zsűri azt a tíz legjobb alkotást, amelyet a fesztivál alatt június 29-én és 30-án láthat a közönség - írták, hozzátéve, hogy jelentkezni április 16-ig lehet. Mint jelezték, idén a metamorfózis témájára reflektáló, a pécsi bazilika architektúrájával és szellemiségével harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat várnak a szervezők. A látvány fokozása érdekében idén még nagyobb felületet vetíthetnek meg fénnyel a művészek, így nemcsak a székesegyház oldalhajója, tornyai és teteje, hanem a hátsó tornyok is "életre kelnek" - tették hozzá.   

A tájékoztatás szerint az ingyenes Zsolnay Light Art szakmai partnere és a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mapping művészcsoport, a Kiégő Izzók. A versenyfilmek mellett látható lesz június 29. és július 1. között esténként egy válogatás is a korábbi évek munkáiból, köztük a Kiégő Izzók által jegyzett Jónás könyve is.   

A verseny fődíja 5500 euró (több mint 17 millió forint), a második helyezett 3000 euró (csaknem 940 ezer forint), harmadik helyezett 1500 euró (mintegy 470 ezer forint) pénzdíjazásban részesül. A zsűri által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj.   

További részletekről a fenyfesztival.hu oldalon lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 072 856 megtekintés

Videó: 48 301 163 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920828

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh