Visszahódította Magyarország a vb-címet a nagy rivális román válogatottól, Elemér is kivette részét a döntő 10-6-os sikeréből! Egyéniben kitűzött céljától elmaradva 6. helyen végzett.

Kiváló hátteret szolgáltatott a C.F. Belenenses portugál első osztályú labdarúgócsapat Estadio do Restelo névre keresztelt arénája, a stadion lelátóján szép számban készültek a fotók a résztvevő játékosokról. A szektorlabda pályák minősége finoman szólva sem a játékot technikásan játszó, támadó gombfocit előtérbe helyező játékosok számára kedvezett. Nem csak Elemér tartozott ebbe a körbe, más, a ranglista élmezőnyében álló gombozó is megszenvedett a pályákkal.

Az egyéni versenyben a 24-es mezőnyből két csoportkörön át lehetett a legjobb 8 közé, a kiesés szakaszba bejutni. Elemér számára a 24-ből 16-ba jutás természetesen nem okozott gondot. Itt azonban már akadt izgulni való, hszen csoportjában az utolsó mérkőzés igazi ki-ki derbi lett Debreczy ellen. Fülöp az utolsó percben szerzett góllal lőtte be magát a 8 közé. Itt az első alkalommal Lukács Viktorral csapott össze. Kevés ilyen balszerencsés mérkőzése van Elemérnek, mint ahogy ez a mérkőzés alakult. Történt ugyanis, hogy az 1. percben egy veszélytelen állásból gólt pattintott Lukács, 0-1 itt, lélektani előny ott. A folytatás is hasonlóan alakult, még egy pattintós góllal megspékelve, gyorsan 0-3 lett. Innen Elemérnek már csak szépítésre tellett, így érmes esélyei elszálltak ezzel. Lukács nem érdemtelenül jutott tovább és hiba lenne csak a szerencsére fogni továbbjutását, mivel megsem állt a világbajnoki címig. Elemér végül a 6. helyen végzett, elmondása szerint is bőven maradt benne hiányérzet ezzel az egyéni vb-vel kapcsolatosan…

A 2018. évi szektorlabda világbajnokság egyéni versenyének végeredménye:

    1. Lukács Viktor (Magyarország)
    2. Koczor János (Magyarország)
    3. Oláh Tamás (Magyarország)
    4. Ifj. Farkas Gábor (Magyarország)
    5. Pákai György (Románia)
    6. Fülöp Elemér (Magyarország)
    7. Mártonfi István (Románia)
    8. Varga Ervin (Románia)

Röviden értékelve a végeredményből az vonható le, hogy a védekezést előtérbe helyező játékosok jobban tudtak alkalmazkodni a világbajnoksághoz méltatlan állapotú pályákhoz. Az se véletlen, hogy a 4 közé két másodosztályú játékos is bejutott, míg a magyar ranglista 2. és 3. helyezettje (Pákai és Fülöp) a 8 között elvérzett.

A válogatottban azonban lényegesen jobban szerepelt Elemér. A Románia elleni döntő kétmérkőzéses párharcában, a második körben szerzett győzelme Pákai ellen kulcsfontosságúnak nevezhető – így járult hozzá ahhoz, hogy a magyar válogatott visszaszerezze a világbajnoki címet a legfőbb riválisától.

A klubtársak és Komló városában a sportág eseményeit figyelemmel követők örülnek az újabb sikernek és gratulálnak Elemérnek, hiszen egy csapatban megszerzett világbajnoki cím komoly jelentőségű, kiemelkedő eredmény, bármilyen sportágról legyen is szó.

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 067 190 megtekintés

Videó: 48 292 214 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920004

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh