Nem kevés váratlan eredmény született az NB I-es szektorlabda csapatbajnokság 1. fordulójában, ami akár a mezőny erőviszonyainak kiegyenlítődésére is utalhat.

Budapesten, újra megfelelő körülmények között, de változó minőségű pályákon került megrendezésre az idei NB I. 1.  fordulója. A DÖKE Komló erősített, Pákai Györgyöt, a vetélytárs Testvériség kiválóságát sikerült csapatunkhoz leigazolni – bemutatásával rövidesen külön cikkben jelentkezünk. Vártuk már a nyitányt, hogy lássuk mire lesz képes a Szendrey, Pákai, Fülöp, Trecskó, Major kvintett.

A kezdés jól sikerült, magabiztos győzelem a Szeged ellen, de a fent említett meglepetés kalapból a második mérkőzésen már mi is húztunk egyet – a Vác ugyan erős középcsapat, de most, megerősített csapatunkkal nem számítottunk vereségre. A folytatásban is Janus-arcú maradt csapatunk, nyertünk rangadókat – a címvédő Józsefváros (6-2) és az előttünk álló Kecskemét (8-0) kiütése biztató – azonban értékes pontok vesztek el a jól rajtoló Tesi II. ellen, továbbá a Vasit valamint aTesi I.-et csak megszorítani sikerült (3-5, mindkét derbin).  
   
    Az NB I. élcsoportjának állása az 1. forduló után:

    1. Vasi GE            21 pont
    2. Testvériség I        19 pont
    3. Kecskemét        17 pont
    4. DÖKE Komló        16 pont
    5. Testvériség II        14 pont

A kezdésnél csak picit ragadt be csapatunk, most még abszolút nem sok az 5 pont hátrány az idén is meghatározó erőket felvonultató Vasi GE ellenében. A változó minőségű pályák elsősorban a Komlóban jobbára technikás, építkező stílusú játékosok eredményes szereplését akadályozta leginkább. Több mérkőzésen is egyszerre szenvedett el formahanyatlást két-három éljátékosunk is – de nincs tragédia. Látható volt, hogy ha mindenkinek kijön a lépés, akkor nem kérdés, hogy a győzelem sem marad el. 5 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség az első forduló mérlege, általános vélemény volt a csapaton belül, hogy ennél mindenki jobb csapateredményt várt, és egyénileg saját magától is. Sikeresebb folytatásban bízunk a szombathelyi, 2. fordulóban. 

2020.02.23

OB győztes Párosban: Szendrey Tibor-Trecskó János (DÖKE Komló)

A tavalyi kényszerű szünet után négy komlói duó indult az idei Páros OB-n, Szendrey Trecskóval, Pákai Ballával, Fülöp Gyozsánnal, Major Trischlerrel állt az asztalokhoz. Több, mint eredményesnek értékelhető a szereplésünk, leszámítva a korábban kétszer győztes Fülöp-Gyozsán párost, akik sajnos nem jutottak tovább az első körből.

A legjobb 12 között sikeresen szerepelt a többi páros: Major és Trischler éppen csak lemaradt a bronz mérkőzésről, Pákai és Balla 4. helyen végzett – a bronzmeccsre elfáradtak, – Szendrey és Trecskó pedig meggyőző játékkal megnyerték a csoportjukat és a döntőt is. Győzelmükkel az áprilisi EB-n is indulási jogot szereztek.  

Trecskó így nyilatkozott a győzelem után: Minden idők talán legerősebb Páros Országos Bajnokságát rendezték Budapesten. 24 páros nevezett, ami ebben a "szakágban" kimagasló. A mezőny erősségéről mindent elmond, hogy olyan párosok, mint a Bottyán - Komáromi (korábbi bajnok páros), vagy a Fülöp - Gyozsán (kétszeres bajnok páros) még a legjobb 12-be sem tudtak bejutni! A sportág legendájával, a sokszoros Világ- és Európa bajnok, 8-szoros egyéni Országos Bajnok, Szendrey Tibivel, alkottunk párost.

Egészen elképesztő formában játszottuk végig a napot! A számok magukért beszélnek: 13 mérkőzésen 10 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség, a gólkülönbség 27-7 (84,62%)! Az "elődöntőben" (középdöntős csoport lebonyolítás volt, nem egyenes kiesés) a címvédő (nem mellesleg regnáló Világbajnok) Szatmári - Lukács párost búcsúztattuk (2-0), a döntőben pedig a már mindent megnyert Szili - Horváth párost győztük le (2-1)! Óriási sikert arattunk, egyben kvalifikáltuk magunkat az áprilisi Európa Bajnokságra!

Személy szerint harmadik Páros Országos Bajnoki címemet nyertem, a harmadik partneremmel! 2007-ben Seremet Szilárddal, 2011-ben Horváth Imrével értem fel a csúcsra. Emellett van két ezüstérmem is. Azt hiszem, igazi páros specialistává váltam.                               

Forrás: Gyozsán Zoltán 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 406 megtekintés

Videó: 48 281 099 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918855

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh