Megszületett a magyar küldöttség második aranyérme a londoni paralimpián a komlói asztaliteniszező, Pálos Péter jóvoltából. Az enyhén értelmi fogyatékosok versenyének döntőjében négy szettben verte koreai ellenfelét és ért fel a csúcsra.

Pálos Péter a brit fővárosban szerepelt életében először paralimpián, annak ellenére, hogy már háromszoros világ- és Európa-bajnoknak mondhatja magát. Az asztaliteniszt 13 évesen kezdte a fővárosi BVSC-ben, méghozzá egészségesek között edzve és játszva. A szerény és visszafogott fiú későbbi karrierjét is épek között töltötte, nagyon sok kitartással és munkával folyamatosan fejlesztve magát.

Az elmúlt években több budapesti és németországi alacsonyabb osztályú klubban is szerepelt, idén nyáron igazolta le a Komló. Méghozzá azzal a céllal, hogy teljesítményével bajnoki címhez és feljutáshoz segítse a város csapatát. Egyéniben is képes felvenni a versenyt az egészséges sportolókkal, párosban pedig egy ifjúsági válogatottal az oldalán komoly segítséget jelenthetnek a csapat számára.

Londoni selejtezőcsoportjából még csak a második helyen lépett tovább, ekkor ugyanis vereséget szenvedett későbbi döntős ellenfelétől. Az elődöntőben viszont már maga-biztosan győzte le első helyen kiemelt francia Pascal Pereira-Lealt. A ma délelőtti fináléban pedig egy rendkívül szoros mérkőzésen, minimális különbségű szettekben 12-10, 9-11, 11-9, 11-9-re múlta felül a nála közel tíz évvel fiatalabb, dél-koreai Szon Bjöng Dzsunt. Így a harmadik érmünket, ezen belül a második aranyat ünnepelhetjük a paralimpián.

Edzője, Pintér Zoltán, aki mindössze néhány perce beszélt vele telefonon elmondta, hogy Péter a feszültség és az izgalom miatt nem is emlékezett a mérkőzés részleteire. Egyértelmű, hogy a korábbi vereség miatt önmagát is le kellett győznie ehhez az éremhez – tette hozzá Pintér, aki elmondta azt is, hogy tanítványa pont az említett verség napján, augusztus 31-én ünnepelte a 26. születésnapját.

Forrás: Komló város Hivatalos Kommunikációja

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 839 480 megtekintés

Videó: 49 016 362 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7042692

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh