A rutinos, sok csatát megvívott Balla Antal szerezte meg a bronzérmet a Józsefváros Kupa erős mezőnyében. Szendrey éppen ellene csúszott le a dobogóról, és végül 5. lett.

Az NB I-es forduló helyszínén került sor a Józsefváros Kupa egyéni versenyre. A 37 fős mezőnyben Szendrey, Fülöp, Major és Balla képviselte a DÖKE Komlót. A lebonyolítás 9 fordulós svájci rendszerű volt, amely alapján szoros verseny volt várható, ahol az utolsó pillanatban dőlnek el a helyezések.

Ez így is történt, a komlói játékosok jól kezdték a versenyt, de a jó formát tartósítani csak Szendrey és Balla tudta, Major váltakozó sikerrel vette az akadályokat. Fülöp 3 győzelemmel kezdte a küzdelmeket, de ezután éppen Szendreytől szenvedett vereséget, majd 1 döntetlen után még egyszer győzött. Nem sokan gondolták, hogy ez lesz Elemér utolsó győzelme a játéknapon, de a hátralévő mérkőzéseken 3 vereség következett, így megszerzett 9 pontjával most a középmezőnyben végzett él játékosunk, ami az ő esetében igencsak ritka jelenség. A hullámzó teljesítményt nyújtó Major 1 ponttal többet gyűjtve fejezte be a versenyt, néhány hellyel előrébb végezve Elemérnél.

Az utolsó fordulóra maradt minden döntés, és ebben a körben a sorsolás úgy alakult, hogy a két legjobban szereplő komlói játékosnak, Szendreynek és Ballának kellett egymás ellen játszania. A nagy küzdelemből most Balla jött ki jobban, mivel helyzeteit jobban kihasználta, mint a ranglistát vezető Szendrey. Balla 3-1-es győzelme azt jelentette, hogy felkapaszkodott a dobogó legalsó fokára, egyúttal a II. osztályúak mezőnyét is megnyerve.

A Józsefváros Kupa végeredménye:

1. Szatmári Tamás (Testvériség) 14 pont

2. Szili Balázs (Józsefváros) 14 pont

3. Balla Antal (DÖKE Komló) 13 pont

4. Rákos Norbert (Szeged) 12 pont

5. Szendrey Tibor (DÖKE Komló) 12 pont

Balla Antalnak járt a gratuláció verseny után a csapattársaktól és a többi résztvevőtől, jó kedvvel, de a körülményeket sokat elemezgetve indultak haza játékosaink.

Az NB I. és a Józsefváros Kupa után az egyéni ranglista első két helyén továbbra is a DÖKE Komló kiváló játékosait találjuk: 1. Szendrey Tibor 657,7, 2. Fülöp Elemér 634,7 ponttal. Folytatás június elején, Lakitelken, az egyéni OB-n.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 703 505 megtekintés

Videó: 48 916 593 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025202

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh