A szervezők szerint látványos, izgalmas versenynek ígérkezik az 50. Mecsek-rali, amelyet október 7. és 9. között rendeznek meg az országos ralibajnokság utolsó előtti futamaként.

Az úgynevezett Historic Eb-futamot magába foglaló esemény keddi sajtótájékoztatóján Szűcs Zsolt, a szervező Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (PSN Zrt.) vezérigazgató-helyettese, a rali sajtófőnöke közölte: pénteken hét, szombaton pedig hat gyorsasági szakaszt bonyolítanak le.

Jelen István szervező az eseményen jelezte: a Historic Eb-futamra 43, a bajnokságra 57 versenyző nevezett, a Mecsek-classic futamon pedig 12-en jelezték részvételüket. Elmondása szerint a tavalyi ralihoz hasonlóan idén is bekerült a versenyútvonalba a trefort-pusztai gyorsasági szakasz, amely természetvédelmi területen zajlik majd, így oda a nézők nem mehetnek be.

Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója a rali leglátványosabbnak ígérkező eseményének nevezte a Pécs-pogány repülőtéren sorra kerülő pénteki gyorsasági futamot, amelyen délután és este háromszor láthatják a nézők a mezőnyt. A viadal történetét felelevenítve kiemelte, hogy a baranyai megyeszékhelyen 1964-ben rendeztek először autóversenyt, amely 1967 óta viseli a Mecsek-rali nevet, s a megméretést története során milliónál is több néző követte. Vári Attila emlékeztetett arra, hogy 2010 óta minden évben megtartják a Historic Eb-futamot, a ralisorozat csúcspontjának pedig a 2011-ben több százezer nézőt vonzó pécsi IRC-versenyt nevezte.

Az indulók között szerepel a többszörös bajnok ifj. Tóth János is, de már nincs esélye az újabb elsőségre. Az ugyanis már korábban eldőlt, hogy a bajnoki címet idén a Herczig Norbert, Bacigal Igor kettős hódította el, amely az utolsó futamok eredményétől függetlenül behozhatatlan előnnyel vezeti a ponttáblázatot.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 867 141 megtekintés

Videó: 39 844 000 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5972207

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh