A legjobb játékkal előrukkoló Pécsvárad megérdemelten nyerte meg a VI. KBSK Teremtornát és vitte haza a SPORT36 Kupát, megelőzve a házigazda csapatokat, az ezüstérmes KBSK 90-es éveket, és a Komlói Bányászt. A Komlói Bányász, a Pécsi MFC és a Kozármisleny után a Pécsvárad a negyedik klub, amely megnyerte a növekvő rangú teremtornát.  

Közel 300 néző gyűlt össze Komlón a Városi Sportközpontban, ahol már az VI. KBSK teremlabdarúgó tornára került sor. A látványos megoldásokat bemutató résztvevők jól kiszolgálták a közönséget, sokszor a palánk és az 5x2 m-es kapu adta lehetőségeket is kihasználva, szemet gyönyörködtető labdajáratások után gyakran rezgett a háló.  

Nehéz lett volna megjósolni ki lesz a végső győzelemre esélyes ezen a tornán, mivel annyira kiegyenlítettnek tűnt a mezőny. Az NB III-as, de ott sereghajtó vendéglátók mellett a Pécsvárad a Baranya-megyei, a Tolna VFC a Tolna-megyei, a Körmend FC a Vas-megyei első osztályban pallérozódnak, de az igen erős keretű KBSK 90-es évek csapatát sem szabadott leírni. Az A csoportban a kiegyenlítettség körbeverés formájában jelent meg, ebből a legnagyobb arányban győző és egyben legtöbb gólt is szerző KBSK 90-es évek jött ki a legjobban, megnyerve a csoportot a PVSK és a Körmend előtt. A B csoportban sokat sejtetett, hogy a nyitó meccsen a Komlói Bányász nem bírt a Pécsváraddal, utóbbi megsemmisítő vereséget mért a Tolnára, míg a hazaiak éppen csak egy góllal nyertek, így a Pécsvárad jutott a döntőbe. Előtte még a Körmend vigasztalódhatott az 5. helyért aratott győzelemmel, majd a bronzmérkőzésen a Komlói Bányász fordulatos mérkőzésen 4-3-ra legyőzte a PVSK-t. A döntőben a KBSK 90-es évek rengeteg helyzetet kidolgozott, de egy híján ugyanennyit ki is hagyott, a Pécsvárad pedig ismét labdabiztos játékkal, gyors, egyérintős passzokkal operálva kétszer talált be és megérdemelten vitte haza a legmívesebb serleget.

Szintén közönségsiker volt a két betétprogram. Előbb a KBSK U11 és U13-as korosztályú csapataiból vegyesen összeállított csapatok mutatták meg, hogy hol tartanak a labdarúgás elsajátításával, a kékek 6-2 arányban múlták felül a fehéreket, de nem is ez volt a lényeg, mivel mindkét csapat tagjai nagyon élvezték, hogy nagy közönség előtt játszhatnak, a lelátóról pedig tapssal jutalmazták a nézők a sok szép gólt. A KBSK és a PMSC öregfiúk mérkőzésen azt láthattuk, hogy az először tartalékosnak tűnő, szűk kerettel érkező pécsiek éppen Toma, Dárdai és Márton klasszisával voltak jobbak a komlóiaknál, ahol a nagyon régen látott Stemler Tibor jegyezte a szépítő gólokat. Emlékeztetőül az összeállítások:

Komlói Bányász: Bien – Hammer, Tigyi, Barta, Mács, Róth, Vörös, Both, Stemler, Katona, Szatmári, Korcsmár

Pécsi MSC: Herbert – Toma, Dárdai, Márton, Morvai, Nagy Ervin, Hosszú, Kiss György, Ratting

 

Az eredmények:

A csoport:

Körmend – KBSK 90-es évek 2-5           

Pécsi VSK – Körmend 1-2

Pécsi VSK – KBSK 90-es évek 4-3

 

B csoport:

Komlói Bányász – Pécsvárad 2-2

Tolna – Pécsvárad 1-7

Tolna – Komlói Bányász 4-5

 

KBSK U11-U 13: Fehérek – Kékek 2-6    

Pécsi MSC öregfiúk – Komlói Bányász öregfiúk 6-2

5. helyért: Körmend – Tolna 4-5

3. helyért: Pécsi VSK – Komlói Bányász 3-4

Döntő: KSBK 90-es évek – Pécsvárad 1-2

Különdíjak:

Legjobb Kapus: Herbert Roland (KBSK 90-es évek)

Legjobb Mezőnyjátékos: Sipos Bálint (Körmend)

Gólkirályok: Bartal Bence (Pécsvárad)

       Vénosz Soma (Pécsi VSK)

       Vass László (KBSK 90-es évek) 3-3 góllal

Végeredmény:

  1. Pécsvárad
  2. KBSK 90-es évek
  3. Komlói Bányász
  4. Pécsi VSK
  5. Körmend
  6. Tolna

Forrás, fotók: Gyozsán Zoltán főszervező