Hazai pályán, magabiztosan végzett a 2. helyen a DÖKE Komló. A baranyai gombozók ezzel sorozatban 10. éve a dobogón végeztek a csapatbajnokságban.

Az elmúlt évek hagyományát folytatva Komlón zárult az idei NB I-es csapatbajnokság, így Baranyába látogatott az asztali-labdarúgó elit. A már jól bevált, megszokott helyszínen, a Közösségek Házában volt a helyszín, ahol a versenyzőket Korbuly István művelődésszervező köszöntötte a megnyitón. A megnyitó után a Komlói Újság Online kiadásának helyszínen lévő munkatársainak nyilatkozott Szatmári Tamás (Testvérség) és Szendrey Tibor (DÖKE Komló)

A forduló előtt az éllovasok között már elég nagy volt a pontkülönbség. A verseny közepére, az addig csak győzelmeket arató Testvériség sorozatban negyedszer is megszerezte a bajnoki címet. A további küzdelmekben rövidesen eldőlt, hogy a Csokonyavisonta mellett az évek óta a „tűzzel játszó” Erzsébetvárosi SE búcsúzik az NB I-től. A DÖKE Komló is szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, így bebiztosította 2. helyét a táblázaton. Az utolsó fordulóban dőlt el a bronzérem sorsa, a körben nagyot játszó Kecskemét majdnem beérte a Józsefvárost, de végül a fővárosba került a bronzérem. Izgalmas csaták, színvonalas játék és sportszerű mérkőzések a legjobban illő jelzők a 2017. évi NB I. utolsó fordulójára.    
   
Az NB I. élcsoportjának végeredménye:

1.    Testvériség        89 pont
2.    DÖKE Komló         80 pont
3.    Józsefváros        67 pont
4.    Kecskemét        65 pont
5.    Szeged            54 pont

A DÖKE Komló csapata végül elégedett volt az idei szezonnal, hiszen a minimális célkitűzés a dobogó volt, lehetőleg jobb teljesítménnyel, mint tavaly. Nos, a megszerzett 80 pont 18-cal több, mint az előző szezonban. Ennyi ponttal a korábbi évekre visszatekintve többször is bajnokok lehettek volna Fülöpék. A Testvériség azonban még a komlóiaknál is kevesebbet hibázott és megérdemelten tartotta magánál a bajnoki serleget. Ami bizakodásra okot adhat, hogy a 4 Komló-Testvériség derbiből 3-at nyert meg a DÖKE Komló, a fővárosiaknak ezen kívül csak két veresége volt. A sorozat viszont nem szakadt meg, és erre nagyon büszke a DÖKE Komló: 10. éve minden évben dobogós helyen végzett csapatunk. Ez rendkívüli siker, 5 arany, 3 ezüst, 2 bronz került a vitrinbe. A 2017-es „ezüstkovácsok”: Fülöp Elemér, Szendrey Tibor, Trecskó János, Takács Zoltán, Major István és Balla Antal.

DÖKE Kupa: 1. Szendrey Tibor, 2. Fülöp Elemér, Bronzérmes a III. osztályban: Trischler Róbert. 35 fő szállt harcba az idei DÖKE Kupáért, a kiélezett versenyben „házi döntő” alakult ki, ahol Szendrey Tibor legyőzte Fülöp Elemért!

Az idei DÖKE Kupa mezőnye némi viszontagság után 35 fősre alakult. A nevezettek között 6 I. osztályú, és 18. II. osztályú játékos volt, ami azt jelentette, hogy a mezőny nagyobbik fele a két legerősebb osztályból állt össze – ez a tény most is nagy izgalmakat és magas színvonalat ígért.

Öt 7 fős csoportküzdelem jelentette az alapszakaszt, innen a csoportok első 3 helyezettjei és a legjobb 4. az 1-16. helyért, a többiek a 17-32. helyért játszottak kiesés rendszerben, helyosztókkal. A legjobb 16 közé jobbára az esélyesebbek jutattak be, innen már előfordultak meglepetések. A csoportmérkőzéseken éppen csak túljutó Donáth Tibor szolgáltatta a nap meglepetését. A 16 között Szatmárit, a 8 között Kisst búcsúztatta, Fülöp azonban legyőzte az elődöntőben a végül bronzérmet szerző Donáth Tibort. A másik ágon is II. osztályú játékos került az elődöntőbe, Szendrey ellen Lukács László helytállt, de a Tibor ezt a mérkőzést is megnyerte. A döntőben a teljes hétvégén jobb formában játszó Szendrey Tibor 2-0 arányban győzött a házi döntőben, Fülöp Elemér ellen. A bronzmérkőzésen Donáth Tibor – Lukács László 1-0.

A jó hangulatú versenyen a legjobb osztályos játékosok különdíjat kaptak, ezt a címet a II. osztályúak közül Donáth Tibor, a III. osztályúak közül a komlói Trischler Róbert, míg a minősítés nélküliek kategóriájában Inczédi Gergely kapta. Aki itt volt, jól érezte magát, reméljük, legközelebb is ellátogatnak hozzánk. A lebonyolítás tekintetében azonban látunk fejleszteni valókat, mindenképp frissítés szükséges ahhoz, hogy az érdeklődést a verseny végéig sikerüljön fenntartani.

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető   

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 858 467 megtekintés

Videó: 49 041 093 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7049678

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh