Pécsen a Zsolnay Kulturális Negyed Pirogránit udvarán június végén indulnak újra az élőzenei programok - közölte a Zsolnay Örökségkezelő Kulturális Központ Nkft. az MTI-vel.

A Pirogránit esték elnevezésű sorozatot a Hot Jazz Band koncertje nyitja június 25-én. A Pannon Filharmonikusok kamaraszimfonikus formációja könnyedebb klasszikus művekkel lép fel, június 27-én és július 4-én négy koncertet adnak majd.  

Júliusban rendezik Beck Zoltán, a 30Y alapítója és Grecsó Krisztián író, valamint Wunderlich Tamás színész és Kéméndi Tamás harmonikaművész közös estjét. Koncerten mutatja be Left Alone, Songs from Abbey Lincoln című, új lemezét a Vörös Niki Quartet.  

Július 25-én a közelmúltban második lemezét kiadó Platon Karataev ad koncertet, július 30-án az idén tízéves rythm and blues együttes, az E.K. Avenue Magyarország játszik. Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színművésznő, énekesnő augusztus 6-án lép színpadra, augusztus 13-án a Premecz Mátyás Organ Triót hallhatja a közönség.  

Az örökségkezelő arról is beszámolt, hogy pénteken megnyíltak a Zsolnay Negyed kulturális látnivalói: ismét látogatható a Zsolnay Aranykora - Gyugyi-gyűjtemény, a Rózsaszín Zsolnay kiállítás, a Család- és gyártörténeti kiállítás, a Zsolnay Mauzóleum, a Látványmanufaktúra, a Labor - Interaktív Varázstér és a Bóbita Bábmúzeum. Korlátozott létszámmal elindulnak a planetárium előadásai is.  

Az érdeklődők idegenvezető segítségével ismerhetik meg a Zsolnay-negyedet hétköznapokon 11, szombaton és vasárnap 16 órakor induló séta keretében.  

Péntektől már látogathatók az örökségkezelő belvárosi turisztikai attrakciói: az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, valamint a Középkori Egyetem.  

A Világörökségi sétákon szintén idegenvezető mutatja be az 1600 éves, föld alatti világ kincseit, amelyek keddtől szombatig 16 órakor és vasárnap 11 órakor várják a látogatókat. A Föld alatti Pécs - séta a város alatt című programon - amely június 20-tól szombatonként 11 órakor indul -, nemcsak az ókeresztény sírépítményeket lehet megismerni, hanem a közeli pezsgőház alatti pincelabirintust is.  

Több szakaszban megnyílnak a Janus Pannonius Múzeum állandó kiállításai: elsőként a Csontváry-, Vasarely- és Zsolnay-kiállítások tárják ki újra kapuikat.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 718 892 megtekintés

Videó: 48 930 048 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028030

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh