Már lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők, valamint független- és hivatásos filmesek Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléjére.

A rendezvényt 2021. november 17-18.-án rendezi meg a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

A Filmszemle jelmondata „minden, ami a fogyatékossággal élőkről szól”.

A Szemlére bármilyen témában, bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, melyeknél csupán egyetlen kikötés van, hogy az alkotások kapcsolódjanak a sérült emberek világához, vagy fogyatékossággal élők által készüljenek, és ne haladják meg az egy órás játékidőt.

A fogyatékossággal élő emberek által (és róluk) készített képsorok léte és üzenete, társadalmilag is jelentős, mert olyan történetek, sorsok és érzések bontakoznak ki belőlük, amelyekből bárki meríthet erőt, hitet és élni akarást. Az alkotók maguk is állítanak elő filmes tartalmakat, melyeket a Filmszemlén a nyilvánosság számára elérhetővé tesznek, így járulva hozzá a magyar, és Kárpát-medencei kulturális élet színesebbé tételéhez, valamint a társadalom érzékenyítéséhez.

A szervezők a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlét az első magyarországi infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott filmszemleként tervezik megvalósítani, ami a hallás-, és látássérült embertársaink számára is egyaránt lehetővé teszi az egyenlő esélyű hozzáférést.

A seregszemle a vetítéseken túl további kísérőrendezvényekkel gazdagítja a kínálatát, többek között a fogyatékossággal élők által a filmkészítés témájában készített festmény, és rajzkiállítással, előadásokkal és filmes szakmai bemutatókkal, melyeket a világhálón online formában is nyomon lehet majd követni.

Nevezési lap letölthető az Egyesület honlapjának irattárából: msmke.net

Nevezési határidő: 2021. szeptember 20.

A rendezvény ideje: 2021. november 17-18.

Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. kerület Eötvös utca 10.

Információ: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

Tel.: +3670/281-78-36 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: www.msmke.net

Facebook: facebook.com/specmozgokep

Facebook esemény: facebook.com/events

Forrás: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 211 megtekintés

Videó: 47 971 904 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887873

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh