Eddig 440 ezren látogatták a január 22-én nyílt Magyar Zene Házát - mondta el Batta András zenetörténész, a Magyar Zene Háza vezetője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Batta András az első félév programjainak koncepciójáról kiemelte: a beavatás, a felfedezés élménye, a zenepedagógia, a fellépők és a közönség interaktivitása, a szórakoztatva tanítás és tanulás volt az elsődleges cél.  

Hozzátette: olyan művészeket kérnek fellépésre, akik hajlandóak interaktivitásra és hozzájárulnak ahhoz, hogy a közönség ne passzívan vegyen részt az előadásokon. Az elmúlt 5 hónapban 70-80 iskolával voltak kapcsolatban, az állandó tárlat, a kreatív hangtér és a rendhagyó órák is sok érdeklődőt vonzanak.  

A következő félév, az őszi több száz program között szerepel majd Debussy kamaraműveinek megszólaltatása, a koncerten a zenére a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákja készíti el alkotását. Folytatódnak a világzenei és magyar folklór programok, lesz a gyimesi zenét bemutató koncert és az idén 75 éves Sebő Ferenc is színpadra lép. Az állandó zenetörténeti kiállítást élő zene színesíti, s vendégül látják majd Veszprém városát is - ismertette a programokat Batta András.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 732 358 megtekintés

Videó: 48 939 414 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029719

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh