"A kereszténység egy okos kormányzati propaganda volt, melyet a Római Birodalom vezetői a szegényebb alattvalók kibékítésére használtak fel" - áll egy új tudományos kutatásban.

A tudomány és a hit harca már évszázadok óta tart, első alkalommal a 18. században vonták kétségbe Jézus Krisztus létezését. Azóta magyarázatot találtak a vízen járásra, a tenger kettéválasztására, Sámson szociopata jellemére valamint felmerült, hogy Jézus családos ember volt, feleséggel és gyerekekkel. Most pedig egy sokat vitatott Bibliai kutatásokkal foglalkozó tudós, Joseph Atwill egy új elmélettel állt elő, mely az egész kereszténységet új alapokra helyezheti.

Legújabb könyve, a "Cézár messiása: a római összeesküvés, mellyel kitalálták Jézust" alaptézise arról próbálja meggyőzni az olvasókat és a tudomány többi résztvevőjét, hogy a kereszténység nem vallásnak indult. Elmélete szerint a Római Birodalom vezetése egy nagyon okos propagandának szánta az egészet, mellyel a rabszolgák figyelmét akarták elterelni a sorsukról és adni nekik valamit, amiben hihettek.

A Messiás Menedéke nevet kapott konferencián, melyet múlt szombaton tartottak meg Holbornban az író bizonyítékokkal támasztotta alá feltevését. A dokumentumok alapján az Újtestamentumot az első században élt római arisztokrácia tagjai írták meg és az ő fejükből pattant ki Jézus Krisztus élettörténete is. Ezzel az akkoriban komolyan terjedő zsidó-felkeléseket is elfojtották, akik folyamatosan a Messiás felbukkanására vártak és miután kaptak egyet lelki hadviselést tudtak folytatni rajtuk a rómaiak.

"A fegyveres harcok helyett a rómaiak elhitették a zsidókkal a Messiás által hirdetett 'fordítsd oda a másik orcád is' frázist, akik így elkezdték rendesen fizetni az adót. Nem mellékesen Jézus az egyetlen olyan irodalmi alak, akinek az életét teljes egészében fellelhetjük más helyeken is." Atwill akkor figyelt fel először a Jézus életében található érdekességekre, mikor az Újtestamentum után elolvasta a Zsidók háborúja címet viselő kiadványt is, melyet egy júdeai történész írt az első században.

"A két kötetet egymás mellé téve jól látható, hogy szinte az összes olyan tett, amit az Újtestamentumban Jézus Krisztusnak tulajdonítanak, a másik kiadványban egy bizonyos Titus Flavius császár követett el. De ez egyébként az egész életére igaz, sokban hasonlít a császár életútjára." Természetesen sokan nem értenek egyet az író érvelésével és írásával és szerintük ez is csupán egy a számos bibliai összeesküvés-elmélet közül.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 828 665 megtekintés

Videó: 49 010 868 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7041800

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh