A Frost & Sullivan Asia Pacific szerint 2014-ben - köszönhetően annak, hogy a gépek több adatot termelnek, mint az emberek - a vásárlók és az eladók is a Dolgok Internetére (Internet of Things) fókuszálnak majd.

A jövőben az IoT trend egyre inkább központi témává válik majd, köszönhetően az olcsó szenzoroknak, a felhőnek, a fejlett adatelemzésnek és a mobilitásnak, véli Andrew Milroy, a Frost & Sullivan Asia Pacific alelnöke.

A Nagy Adat elemzésére alkalmas eszközök iránti igény robbanásszerűen nő majd az előttünk álló években, hiszen egyre több vállalat ismeri fel mekkora szerepet játszik a megfelelő adatelemzés a hatékonyság és az eredményesség növelésében. Az analitikai eszközök hatalmas változást hoznak az üzleti életben és növelik a szervezetek bevételét.

Az IoT az egyébként is felkapott felhő alapú számításra is hatással lesz, mivel a szenzorok és más mobil eszközök funkcionalitását elősegítő alkalmazásokat a felhőben tárolják és fejlesztik majd.

„Az appok ugyan lehetővé teszik és fokozzák az interakciót, ezeknek az egyre kifinomultabb alkalmazásoknak a használatához villámgyors hálózatokat kell kiépíteni” – mondta Milroy. „Az IoT szemszögéből nézve ezekre a hálózatokra szükség lesz, hogy az egyre nagyobb mennyiségű adatot hatékonyan továbbítsák a szenzorok és az eszközök között.”

A Frost & Sullivan Asia Pacific megállapítása szerint a legnagyobb bevételi lehetőséget az IoT ökoszisztéma a szállítmányozási és logisztikai szektorban kínálja majd.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 751 061 megtekintés

Videó: 48 951 940 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031988

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh