A Google első embere nem tud negatív értelemben gondolni a robotokra és a mesterséges intelligenciára.

Robotkutyák és -ápolók, önállóan közlekedő autók - ezek olyan dolgok, amelyek a jövőben egyre fontosabb szerepet tölthetnek be és amelyek sokakat félelemmel töltenek el. Eric Schmidt ugyanakkor kijelentette: megérti ezeket az aggodalmakat, mert azok normálisak, de úgy vélte, hogy a félelmek alaptalanok és egy bizonyos mértékben túlzóak is. A menedzser rámutatott továbbá, hogy a különböző társadalmak eddig általában profitáltak abból, ha minél nyitottabban viszonyultak az új technológiákhoz. Hozzátette, hogy számos bizonyíték van például arra, hogy a számítógépek felbukkanásával emelkedtek a bérek. A számítógéppel dolgozókat sokkal jobban megfizetik, mint a PC nélkül tevékenykedő munkavállalókat. A valódi probléma ugyanakkor a képzésben van, amin mindenképpen javítani kell ahhoz, hogy az embereket felkészítsék az "új világra".

Annak is tudatosulnia kell a felhasználókban, hogy a mai gépek az elképzeltnél sokkal primitívebbek. Ezzel kapcsolatban Schmidt egy néhány évvel ezelőtt végrehajtott kísérletre hivatkozott, amelynek keretében kutatók számítógépekből kifejlesztettek egy neurális hálózatot és 11 000 órányi YouTube-videóval látták el. A cél az volt, hogy kitalálják, hogy a mesterséges agy ebből a rendkívül nagy mennyiségű mozgóképből mit tud megtanulni. Végül a rendszer sikeresen felismerte a macskákat. Azonban az is kiderült, hogy az emberi üzemeltetők ugyanolyan fontosak, mint maga a használt technológia.

Nemrég Stephen Hawking úgy vélte, hogy a mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent az emberiségre nézve. Ráadásul a gépek egyre inkább kiszorítják a munkaerőpiacról az embereket. Korábban pedig Elon Musk, a Tesla autógyártó cég vezetője közölte: ha meg kellene határoznia, hogy mi jelentheti a legnagyobb fenyegetést az emberiségre nézve, akkor valószínűleg a mesterséges intelligenciát választaná.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 703 506 megtekintés

Videó: 48 916 593 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025202

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh