A Fujitsu megoldása a magánszféra megsértése nélkül, nagyon rossz minőségű videónál is lehetővé teszi az emberek követését.

A Fujitsu Laboratories technikája segítségével lehetséges akár egyetlen személy mozgását is követni. Az új rendszer felismerhetetlen arcnál is, csupán az alakjuk és a ruházatuk alapján azonosítja az embereket és akár az alacsony felbontású, rossz minőségű videóknál is tökéletesen alkalmazható. A megoldás a személyeket a kinézet alapján azonosítja, és közben az adatok akár több biztonsági kamera számára is továbbadhatók, így pontosan követhető, hogy az illető merre jár.

A technika akkor is működik, ha a személy egy csoport tagjai közé keveredik, ilyenkor sem veszítik el a kamerák. Amennyiben a rendszer felismert valakit, képes megjegyezni a ruhája színét. Ha valakinek több szín is van a ruházatában, akkor a kiemelt színekre összpontosít.

A mozgási adatok kielemzése fontos lehet nem csupán biztonsági okokból, hanem például a tömegközlekedési vonalak vagy a nagy rendezvények megtervezésekor, egyúttal elkerülhetővé válnak a dugók és könnyebbé válhat a menekülési útvonalak tervezése is. Az információk hasznosak lehetnek az áruháztulajdonosoknak is, akik megtudhatják, hogy a vásárlók milyen útvonalakon közlekednek, hová érdemes mondjuk egy pihenőpadot vagy árusítóhelyet tenni. A Fujitsu a technikát Computer Vision and Image Media csoport konferenciáján mutatta be.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 463 714 megtekintés

Videó: 47 622 153 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6820774

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh