A cég fitnesz­karkötőjét a webes konszern kutatólaboratóriuma fejleszti, egyelőre kísérleti szakaszban van.

Amennyiben Andrew Conradon, a Google X laboratórium egészségügyi részlegének vezetőjén múlna, akkor a jövőben - megelőzési céllal - minden betegnek felírnák az orvosok a fitneszkarkötőket. Mindez 20-30 év múlva válhat valósággá, jelenleg ugyanis a fejlesztők még más kutatókkal és az egészségügyi gyártókkal közösen azon dolgoznak, hogy teszteljék a fitneszkarkötők pontosságát és megbízhatóságát, valamint sikerrel vegyék az egyesült államokbeli és európai engedélyezéssel kapcsolatos hivatali akadályokat. A szakember hozzátette, hogy emellett még egy partnert is kell találni, aki legyártaná a készülékeket.

A cég fitneszkarkötője segíthet az orvosoknak abban, hogy összegyűjthessék a betegeik egészségügyi adatait. A termék egyelőre kísérleti szakaszban van. A kereskedelmi forgalomba a tervek alapján nem kerülő, szenzorokkal ellátott készülék folyamatosan mérné többek között a pulzusszámot, a szívritmust, a bőr hőmérsékletét, de a környezeti értékeket is, például a fényerősséget és figyelné a zajokat.

A karkötőt az orvosok írhatnák fel a pácienseiknek vagy a klinikai és gyógyszerészeti tesztek során alkalmaznák. Az eszköz ugyanakkor nem csupán az egészségügyi adatokat rögzítené, hanem más információkat is, például feljegyezné, hogy a viselője pontosan hogyan dolgozik. Jacquelyn Miller, a Google szóvivője elmondta, hogy a páciensek bevonásával végrehajtott első kísérletek már idén nyáron elkezdődhetnek.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 092 551 megtekintés

Videó: 48 320 639 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923621

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh